Trei bănci s-au bătut să ofere bani CJA

Trei bănci s-au bătut să ofere bani CJA
ARAD - Consiliul Judeţean a contractat un împrumut de 17 milioane euro de la BRD. Anunţul a fost făcut ieri, în şedinţa Consiliului Judeţean, de preşedintele CJA, Nicolae Ioţcu.

„S-a încheiat procedura de licitaţie. Ţin să felicit comisia care a negociat condiţiile contractului”, a subliniat Ioţcu. Acesta ne-a dezvăluit că s-au primit trei oferte de la bănci, dintre care cele mai apropiate au fost cele de la BRD şi de la Hypo BankViena. Potrivit oficialului, „creditul este contractat pe o perioadă de 15 ani, cu 3 ani perioadă de graţie. Comisionul de acordare este de 0,25%, iar comisionul de administrare este de 0,2%. Mai mult decât atât, plătim la sold, adică doar pentru suma trasă. Nu plătim comision de neutilizare şi nici comision de rambursare anticipată. Dobânda este de 2,95%”.

În cursul anului trecut, prin Hotărâre CJA, s-a aprobat, iniţial, contractarea unei finanţări rambursabile interne în valoare totală de 26.900.000 euro pentru realizarea unor obiective de investiţii de interes judeţean, însă, câteva luni mai târziu, s-a stabilit că se doreşte contractarea unui împrumut mult mai mic, de 17 milioane de euro, deoarece „contractarea în acest moment a întregii sume aprobate prin Hotărârile de Consiliu Judeţean menţionate poate conduce la contractarea pe o perioadă de 20 de ani a unui credit bancar cu o dobândă ridicată”. Banii împrumutaţi au destinaţia de finanţare a investiţiei pod peste Mureş, între Pecica şi Sâmpetru German, Sistem integrat de gestionare a deşeurilor la nivelul judeţului şi pentru proiectul „Modernizare tronson Juliţa-Mădrigeşti”.

JA-S.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !