Trei clădiri din Poligonul Dud-Tauţ vor fi casate

De Diana Dutu
1Comentariu
Trei clădiri din Poligonul Dud-Tauţ vor fi casate
© Exerciţiu militar în Poligonul de tragere Dud-Tauţ FOTO: ANDI PĂUNESCU
Decizia a fost luată prin hotărâre de guvern. Valoarea celor trei pavilioane se ridică la 28 de mii de lei.

Guvernul a decis, în ultimele zile ale mandatului lui Tudose, trecerea din domeniul public în domeniul privat al statului a unor construcții și amenajări la terenuri din cadrul unor imobile aflate în administrarea Ministerului Apărării Naționale, situate în mai multe județe între care şi Aradul. Cu ce scop? Scoaterea din funcțiune și casarea acestora.

La nivelul judeţului nostru, e vorba de părţi de imobile ce aparţin Poligonului de tragere Dud-Tauţ. Mai exact, trei pavilioane (M, N şi P) a căror valoare contabilă se ridică la 28.785, 40 de lei. Pavilionul M are suprafața construită de 385 mp şi valorează 8.839,60 lei. Pavilionul N se întinde pe 180 mp construiţi şi are o valoare contabilă de 14.247,00 lei. Suprafaţa construită a Pavilionului P este de 120 mp, iar valoarea contabilă de 5.698,80 lei.

Spaţii inutile armatei

Pavilioanele M, N şi P din Poligonul Dud-Tauţ, propuse pentru trecerea în domeniul privat al statului, în vederea scoaterii din funcţiune şi casării, au destinaţia dată prin construcţie de clădiri agrozootehnice. „Acestea au o stare tehnică necorespunzătoare şi nu mai sunt de utilitate armatei după desfiinţarea gospodăriilor şi complexelor agrozootehnice din unităţile militare ale Armatei României” – arată ministrul Mihai Fifor în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre de guvern.

Potrivit aceleiaşi surse, „imobilul se află sub incidenţa art. 3 alin. (1) din Legea nr. 17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan şi de modificare a Legii nr. 268/2001 privind privatizarea societăţilor comerciale ce deţin în administrare terenuri proprietate publică şi privată a statului cu destinaţie agricolă şi înfiinţarea Agenţiei Domeniilor Statului, cu modificările și completările ulterioare”.

Taguri: , , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor