Trei filme în Arad, pentru elevi

De Eugen Rogojan
Trei filme în Arad, pentru elevi
Regizorul arădean Titus Muntean a dat startul unui proiect ambițios, dedicat elevilor din oraș.

Programul de educație cinematografică „3 filme în Arad”, inițiat și coordonat de către regizorul Titus Muntean, este destinat elevilor de liceu din Arad și va consta într-o serie de cursuri teoretice și ateliere practice de cinematografie.

Teorie și practică

Sub îndrumarea regizorului, elevii vor urma o serie de 10-12 cursuri săptămânale, în cadrul cărora vor dobândi cunoștințe despre mijloacele de expresie ale filmului. În paralel, aceștia vor lua parte și la ateliere practice, unde își vor exersa abilitățile necesare scrierii și realizării unui film. În total, vor fi maximum 30 de liceeni ce vor participa la proiect, urmând ca aceștia să elaboreze un scenariu de scurtmetraj.

Trei filme de scurtmetraj

La finalul cursurilor, trei dintre scenarii vor fi selecționate, iar elevii împărțiți în trei echipe. Toți vor participa, în diferite funcții creative, la realizarea practică a celor trei filme, lucru ce se va întâmpla în vacanța de vară. „Pentru a asigura un standard de calitate, numărul participanților va fi limitat la 30. Dacă numărul de înscrieri va fi mai mare, se va face o selecție a celor mai implicați dintre elevi, prin discuții și un test minimal de aptitudini”, spune regizorul Titus Muntean. Înscrierile se fac printr-un email la adresa 3filme.arad@gmail.com, elevii trebuind să precizeze neapărat numele, clasa și liceul și datele de contact – adresă de mail în folosință și/sau adresa de Facebook.

„Am decis să îi ajut”

„În primul rând, cred că există un interes ridicat la adolescenți pentru producția de filme. Am auzit de foarte mulți adolescenți care vor să facă filmulețe pentru tot felul de festivaluri și concursuri, dar nu e nimeni care să le spună cum să facă aceste filmulețe. Așa că am decis să încerc să-i ajut. În al doilea rând, vreau să demonstrez faptul că filmul de poate învăța. Rămâne de văzut cum vor răspunde tinerii arădeni acestei acțiuni îndrăznețe”, spune Titus Muntean.

Regizorul arădean

Născut la Arad, regizorul Titus Muntean a regizat filme artistice precum Caravana Cinematografică, Lombarzilor 8 (serial TV), Examene, dar și o serie de documentare, printre care și „Arad, dragostea mea”, film despre comorile orașului de pe Mureș, realizat împreună cu arhitectul Miloș Cristea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !