Trei incompatibili în judeţul Arad

De Alin Gherasim
Trei incompatibili în judeţul Arad
Trei aleşi din judeţul nostru, un viceprimar şi doi consilieri, au fost declaraţi incompatibili de Agenţia Naţională de Integritate.

Sărbătorile pascale nu vor mai fi foarte liniştite pentru trei dintre aleşii din judeţul Arad. Agenţia Naţională de Integritate a anunţat joi că, recent, au fost depistaţi nu mai puţin de 28 de aleşi din întreaga ţară care au fost declaraţi incompatibili sau în conflict de interese administrativ. Iar dintre cei 28, trei sunt din judeţul nostru. Despre cine este vorba? Despre Vasile Virgil Reştea, viceprimar al comunei Bârzava, Vasile Adrian Buboiu, consilier local în comuna Zimandu Nou şi Vasilică Gheorghiu, de asemenea consilier local în Zimandu Nou. Despre Vasile Virgil Reştea inspectorii de la ANI spun că „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 iunie 2012 – 26 iunie 2014, întrucât a deţinut simultan cu funcţia de viceprimar şi calitatea de membru în cadrul Reştea Angelica Întreprindere Familială”.

Conflict de interese la Zimand

Vasile Adrian Buboiu a fost declarat în conflict de interese administrativ pentru că „în perioada exercitării mandatului de consilier local a participat la deliberarea şi aprobarea Hotărârilor Consiliului Local al comunei Zimandu Nou potrivit cărora Asociaţia Andrei Şaguna Pro Arad (în cadrul căreia Buboiu Vasile-Adrian deţine calitatea de membru fondator) a beneficiat de finanţare din fonduri publice în sumă de 30.000 lei şi, respectiv, în sumă de 10.000 lei”. Iar dacă vorbim despre Vasilică Gheorghiu, şi acesta se află în conflict de interese administrativ. Iar la el povestea este mai lungă. „În perioada exercitării mandatului de consilier local a votat o serie de Hotărâri ale Consiliului Local Zimandu Nou privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al comunei pe anii 2011 – 2014, în baza cărora Asociaţia Andrei Șaguna Pro Arad (asociaţie în cadrul căreia acesta deţine calitatea de membru fondator) a beneficiat de finanţare nerambursabilă de la bugetul local. De asemenea, a participat la sedințele C.L. al comunei Zimandu Nou votând pentru adoptarea Hotărârii Consiliului Local privind aprobarea închirierii prin licitaţie publică a unui spațiu, în vederea desfăşurării de activităţi de alimentaţie publică, hotărâre în baza căreia a fost încheiat un contract de închiriere între Primăria Comuna Zimandu Nou, în calitate de locator, și S.C. SAVIO CABCO S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată deţine funcţia de administrator şi calitatea de asociat unic), în calitate de locatar”, spun inspectorii de la ANI. Mai pe scurt, Gheorghiu a votat semnarea unui contract chiar cu firma lui.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !