Trei la „naţionala” de mate

Trei la „naţionala” de mate
ARAD – Bazili Giliano, Cotta Paul (cl. a VII-a) şi Roza Andrei (cl. a VIII-a) de la Şc. Gen. nr. 4 „Ioan Slavici”.

Şcoala generală nr. 4 „Ioan Slavici” ne-a obişnuit de-a lungul anilor cu performanţele deosebite ale elevilor care învaţă aici. Dar, cu siguanţă, cea obţinută recent le întrece pe toate. Este vorba de calificarea a trei elevi pentru faza naţională de matematică – Bazili Giliano, Cotta Paul şi Roza Andrei. Pentru că este un lucru rar întâlnit, mai ales într-o şcoală generală, am dorit şi noi să aflăm cum au ajuns la acest succes.

Împlinirea eforturilor depuse

Roza Andre ne spune: „Am participat la mai mute concursuri dar e cea mai mare performanţă pentru mine. Sper să obţin un premiu la olimpiada naţională de la Iaşi. Pe viitor doresc să am rezultate bune la mate şi de aceea voi continua liceul la «Moise Nicoară»”. Profesoara lui, Lilla Pellegrini, care este şi director adjunct al şcolii, mărturiseşte că „încă din clasa a V-a şi-a arătat valoarea: a participat la concursul interjudeţean „T. Lalescu”, la olimpiada de matematică pentru juniori (cl. V-VI) şi la Concursul naţional „Pitagora”.  Este perseverent, sârguincios, dornic de a obţine succese şi toate acestea îmbinate cu inteligenţa lui nativă au dus la rezultate”.

Giliano şi Paul sunt colegi de clasă. Giliano e obişnuit cu competiţiile remarcându-se în mai multe concursuri. Dar, pentru această performanţă, ne spune: „Am muncit foarte mult – cu domnul profesor după ore şi acasă încă 2-3 ore. Consider calificarea la faza naţională ca o împlinire a eforturilor depuse”. Paul mărturiseşte: „Pentru mine este o mare realizare, e întâia oară când ajung la naţională”. Prof. Rareş Mihăilescu găseşte „cheia sucesului” în inteligenţa elevilor dar şi în muncă: „Am făcut pregătire suplimentară după ore dar şi în weekend-uri. Pentru Giliano, rezultatul reprezintă o confirmare a muncii susţinute timp de trei ani. El a participat şi a luat premii  la olimpiada de juniori, la „T. Lalescu”, la „Pitagora” dar este prima dată în lotul mare al judeţului. Paul Cotta a progresat treptat: în cl. a V-a a fost pe locul 60, în a VI- a a ajuns pe 6 iar acum s-a clasat pe locul 3 şi s-a calificat pentru faza naţională”.

Performanţă unică

„Rezultatele nu sunt întâmplătoare – spune prof. Ioan Mureşan, directorul şcolii – elevii noştri confirmă calitatea actului educaţional practicat în această unitate de învăţământ. Fără falsă modestie vreau să menţionez că succesele lor  sunt, după părerea mea, unice. Nu-mi aduc aminte ca la vreo şcoală generală să fie calificaţi trei elevi la faza naţională.”

De fapt, am mai spune noi, această performanţă  nu mai poate fi depăşită  pentru că sunt ultimii olimpici sub titulatura Şcolii Generale nr. 4 „I. Slavici”, având în vedere că din toamnă această şcoală se va comasa cu Liceul „V. Goldiş” şi va purta numele acestuia.

V.F.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !