Trei mii de tineri la Moneasa

6Comentarii
Trei mii de tineri la Moneasa
Dacă Moneasa devine atractivă pentru copii, direcţia pierde la capitolul tabere la mare şi în străinătate.

Arad – Un număr de 3.847 de tineri s-au cazat, anul trecut, în tabăra de la Moneasa, aceştia aducând la bugetul Direcţiei judeţene pentru tineretArad nu mai puţin de 7 miliarde de lei vechi, venituri care s-au întors tot în tabără, pentru modernizare.

Directorul direcţiei, Cristian Drăgan, susţine că numărul tinerilor care au ales să petreacă la Moneasa în tabără a crescut semnificativ în ultimii ani. În 2005, la numirea sa în funcţie, 2.351 de tineri s-au cazat la Moneasa, iar, în 2006, 2.932.  „Am crescut an de an atât la numărul de tineri, cât şi la investiţii”, a susţinut Cristian Drăgan.

Dacă la acest capitol direcţia stă bine, în chestiunea taberelor la mare şi la munte, numărul tinerilor din Arad trimişi de direcţie a scăzut, iar vina o poartă, potrivit managerului instituţiei, concurenţa firmelor de turism, care vin cu cele mai diversificate oferte.

„Am trimis 856 de tineri, anul trecut, la mare şi la munte, în condiţiile în care, în trecut, trimiteam cam o mie de copii. Noi avem însă doar doi lei de copil pe zi. Banii aici sunt mult prea puţini şi, ca atare, nu se poate face mare lucru”, a punctat Cristian Drăgan.

Tabără în Tunisia

Direcţia judeţeană pentru tineret a organizat, ce-i drept, anul trecut, tabere în Grecia (cu 170 de euro şase zile), dar şi aici trimiterile au fost puţine ca număr.

Din acest an, tinerii au şansa să vadă însă Tunisia prin Direcţia judeţeană de tineret Arad, la preţuri, cel mai probabil, fără concurenţă. Managerul direcţiei va fi plecat în 2- 9 aprilie, pentru a perfecta contractul pentru taberele din Tunisia. Totuşi, direcţia se va baza în continuare pe tabăra de la Moneasa, care aduce cele mai multe venituri instituţiei.

A.B.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor