Trei obiective în topul mândriei arădenilor

5Comentarii
Trei obiective în topul mândriei arădenilor
ARAD – Ştrandul, centrul oraşului şi faleza, în topul obiectivelor prezentate de arădeni oaspeţilor din alte oraşe.

Dintre toate zonele din municipiu, arădenii se mândresc cel mai tare, în faţa oaspeţilor, cu ştrandul, cu clădirile din centru şi cu faleza Mureşului. Mai mult decât atât, părerea arădenilor tinde să fie din ce în ce mai bună despre obiectivele menţionate, dacă se are în vedere rezultatul unui studiu realizat de curând de Institutul Intercultural Timişoara, pe un eşantion de 384 subiecţi cu o marjă de eroare de +/- 3,98%. Arădenii au trei locuri preferate unde îşi duc oaspeţii din afara localităţii, pentru a le prezenta oraşul. La întrebarea: „Când aveţi invitaţi persoane din afara localităţii, străine de oraş, unde le duceţi pentru prima dată?”, 31,5% din respondenţi au spus „în centru”, 25,8% au răspuns că la ştrand, respectiv, 18,8% au susţinut că îşi duc oaspeţii pe malul Mureşului. Procentul arădenilor care au răspuns că fie stau acasă, fie că nu ştiu sau că nu vor să răspundă este de 12,2%. Alte locuri unde arădenii îşi duc oaspeţii sunt la terasă sau restaurant, preferate de 2,9% din respondenţi, la Palatul Cultural – 2,3%, la Palatul Administrativ – 2,1%, la un centru comercial – 1,6%, la biserică – 1,6%, la teatru – 0,8%, la muzeu 0,5%.

Cresc în preferinţe

Potrivit datelor din studiul sociologic, primele trei opţiuni (centrul oraşului, ştrandul şi faleza Mureşului) sunt similare cu cele înregistrate în studiul din 2008. la vremea respectivă, 23,7% din arădenii respondenţi au preferat ştrandul, 12,8%, centrul oraşului, respectiv, 9,6% au răspuns malul Mureşului.

JA – S.B.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor