Trei zile de festival medieval

De Eugen Rogojan
1Comentariu
Trei zile de festival medieval
Prima ediție a festivalului medieval „Aradul la anul 1000” se va desfășura în weekend, în Piața Avram Iancu.

Prima ediție a primului festival medieval din județul Arad va fi organizată între 21 și 23 septembrie, în diferite locuri din oraș. Evenimentele încep vineri, 21 septembrie, de la ora 10, în Sala Regele Ferdinand a Palatului Administrativ, cu o conferință istorică moderată de prof.univ.dr. Corneliu Pădurean și desfășurată sub motto-ul „Aradul la anul 1000. O încercare de restaurare și reconstituire istorică”. Vor participa P.S.dr. Emilian Crișanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, conf.univ.dr. Sorin Bulboacă, Dan Demşea, Florin Mărginean, dr. Ghiţă Constantin Eugen.

În aceeași zi, de la ora 12, în Piața Avram Iancu se va deschide atelierul de tir cu arcul tradițional, iar de la 15, atelierele de creație reunite sub titlul „Ca pe vremuri. Cum se fabrică?”. De la ora 18:30, tot în Avram Iancu se va organiza un workshop muzical, o călătorie muzicală prin Evul Mediu European, cu formația Lupus Dacus.

Concert medieval-simfonic

Sâmbătă, pe 22 septembrie, în aceeași piață se va desfășura, de la ora 14, un workshop de muzică medievală cu formația Peregrinii, de la ora 15 va fi prezentat de către Compania Dragonului echipamentul militar medieval târziu, iar de la ora 17, va avea loc antrenamentul de formații de luptă specific infanteriei medievale. De la ora 18 va începe un concert de muzică medievală susținut de Peregrinii, iar de la ora 20, va avea loc concertul medieval-simfonic „Aradul la anul 1000”, susținut de Lupus Dacus și orchestra dirijată de lect.univ.dr. Cosmin Hărșian, de la Facultatea de Muzică din Timișoara. Pe muzca celor de la Lupus Dacus, artiștii Deep 6 Project vor jongla cu focul.

Finalul festivalului

Ultima zi de festival medieval va debuta la ora 14 cu workshopul de muzică medievală susținut de cei de la Peregrinii, iar de la ora 15 va începe și atelierul interactiv de muzică și dans susținut de Compania Dragonului. O oră mai târziu vor avea loc demonstrații de tir cu arcul, oferite de Cristian Dancău și Andrei Moț. De la ora 18 vor avea loc demonstrații și jonglerii cu spade, săbii, pumnale și poiuri, oferite de Peregrinii, iar de la ora 18:30, aceștia vor susține un concert în piață. O oră mai târziu, pe scena din Avram Iancu vor urca cei de la Lupus Dacus, iar stingerea se va da în jurul orei 21.

Organizatorii

Evenimentul este organizat de Asociația Lupus Dacus, fiind finanțat de Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad. Parteneri sunt Universitatea „Aurel Vlaicu”, Compelxul Muzeal Arad, Arhiepiscopia Aradului, Biblioteca Județeană „A.D.Xenopol” și Serviciul Județean Arad al Arhivelor Naționale.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor