Trenul olimpicilor

De Vasile Filip
2Comentarii
Trenul olimpicilor
Astăzi au revenit acasă loturile Aradului de la olimpiadele naționale de limba franceză și științe socio-umane.

Cu o întârziere de peste o oră, trenul IR1821 a sosit la Arad aducând cu el elevii și profesorii participanți la olimpiadele naționale de limba franceză și științe socio-umane.

Cinci mențiuni la limba franceză

După o călătorie de 20 de ore cu trenul, lotul olimpic de limba franceză a revenit de la Olimpiada Națională de Limbi Romanice desfășurată la Piatra-Neamț. Din cele 6 fete, toate de la Colegiul Național « Moise Nicoară » Arad, 5 au obținut mențiuni speciale : Roman Paula Andreea cu 95 de puncte din 100, Eliza Oana Alexa cu 94,95 puncte, Miloș Alexandra cu 88 puncte (și 95 puncte la oral, una din cele mai mari note acordate la aceasta probă), Batki Patricia cu 85, 87 puncte și Alda Iulia cu 83 puncte.

Lotul Aradului pentru limba franceză a avut în componența sa următoarele eleve : cls a VII-a Roman Paula Andreea, prof. Filip Adriana; cls a VIII- Eliza Oana Alexa, prof. Filip Adriana; cls a IX-a Top Alexandra, prof Ungur Lucia; cls a X-a Alda Iulia, prof. Radu Mihaela; cls a XI-a Miloș Alexandra, prof. Filip Adriana ; cls a XII-a Batki Patricia, prof. Ungur Lucia

Printre cei mai buni la socio-umane

La Tulcea a avut loc Olimpiada naţională de ştiinţe socio-umane. În acest an judeţul Arad a fost reprezentat la toate disciplinele din concurs. Printre participanţi se numără: Laura Tabără de la Colegiul Naţional ,, Moise Nicoară’’, Lăzărescu Geanina de la Liceul din Pâncota, Edina Iacob de la Colegiul Naţional ,,Preparandia Dimitre Ţinchideal’’, Toma Andrei şi Bica Daian de la Colegiul Naţional ,,Elena Ghiba Birta’’. Elevii arădeni au avut-o ca profesor însoțitor pe doamna profesoară Bulzan Monica de la Colegiul Naţional ,,Elena Ghiba. Participarea lor a fost răsplătită cu numeroase premii şi menţiuni: Laura Tabără a obţinut menţiune la economie, Lăzărescu Geanina menţiune la logică, Toma Andrei a obţinut locul doi la sociologie, iar Bica Daian a obţinut menţiune la filosofie.

,, În acest an – ne-a declarat Daian Bica – judeţul Arad se clasează printre cele mai bune judeţe din România în ceea ce priveşte olimpiada naţională de socio-umane. Acest lucru se datorează nu numai muncii depuse de noi, dar şi profesorilor care ne-au pregătit. Rezultatele pe care le-am obţinut ne arată că există un mare interes pentru disciplinele socio-umane. ’’

Taguri: , ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor