„Tribuna tinerelor talente"

„Tribuna tinerelor talente"
ARAD – Conducerea filarmonicii le asigură tinerilor interpreţi sala în care au concertat nume de prestigiu.

Tribuna tinerelor talente” este un spectacol pe care Filarmonica de Stat din Arad îl organizează cu scopul de a promova artiştii care vor asigura schimbul de mâine al actualei generaţii de interpreţi şi instrumentişti care activează în principala instituţie culturală a judeţului nostru. Buna lor pregătire asigurată de către dascălii Liceului de Artă „Sabin Drăgoi“, dar şi tradiţia muzicală de excepţie pe care o deţine „Mica Vienă“ de pe Mureş, îi obligă pe tinerii artişti să viseze la marile scene ale lumii muzicale.

Concertul de joi, 28 ianuarie, de la ora 19,  va fi un bun prilej pentru cei patru artişti tineri să îşi demonstreze valoarea artistică în faţa unui public cald, dar în acelaşi timp pretenţios, cum este cel al Aradului.

Emanuel Pusztai – clasa a XII-a, Iulia Toma  – clasa a X-a, Radu Zaharia clasa a XI-a şi Raluca Belean – clasa a XI-a, sunt cei patru tineri care vor asigura programul de la Palatul Cultural. Dirijorul concertului va fi maestrul Dorin Frandeş.

Din program vor face parte Uvertura academică opus 80 de Johannes Brahms, Concertul  nr.1 în sol minor pentru pian şi orchestră partea I de Felix Mendelssohn Bartholdy, Concertul  nr. 1 în do major pentru pian şi orchestră opus 15 partea I de Ludwig van Beethoven, Concertul op.4 nr. 3 partea a II-a  şi a III- a de Georg Friedrich Händel, Concertul nr.1  în sol majorpentru flaut şi orchestră K.V. 313  partea a III-a Rondo de Wolfgang Amadeus Mozart şi Preludiile de Franz Liszt.

„Tinerii  trebuie să îşi demonstreze valoarea interpretativă” (Rodica Tălmaciu)

V.F.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase