Tribunalul Olt: eroare materială în sentinţa Nadăşului

De Alin Gherasim
11Comentarii
Tribunalul Olt: eroare materială în sentinţa Nadăşului
Sentinţa prin care familia Colţeu spera să redobândească Nadăşul, greşită la Tribunalul Olt.

NADĂŞ. „Ascunse sunt căile Domnului”, dar parcă şi mai ascunse sunt cele ale justiţiei. După ce a pus gaz pe foc în dosarul privind retrocedarea Nadăşului către familia Colţeu, Tribunalul Olt anunţă faptul că minuta dosarului conţine o eroare materială. Numai că această eroare a provocat un adevărat val de proteste, făcând diferenţa dintre a spera în continuare sau a pierde Nadăşul. După cum v-am anunţat în materialele noastre, Comisia Judeţeană pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Arad, aflată în subordinea Prefecturii, a cerut o revizuire a sentinţei din 2006, prin care Judecătoria Ineu a decis că familia Colţeu este moştenitoare a Ecaterinei Mairovitz şi, drept urmare, moşteneşte aproape 9.000 de hectare de pădure, păşune şi teren arabil. Revizuirea s-a judecat la Judecătoria Balş, după ce Prefectura Arad a solicitat strămutarea procesului. Magistraţii de la Balş au stabilit că sentinţa de la Ineu a fost greşită şi au schimbat-o în totalitate, lăsându-i pe cei din familia Colţeu fără averea estimată la 22 de milioane de euro. Numai că această sentinţă nu a fost definitivă şi a fost atacată cu recurs la Tribunalul Olt. După trei înfăţişări, judecătorii olteni au anunţat că se admite excepţia ridicată de avocaţii familiei Colţeu. Totodată, Tribunalul Olt a decis ca dosarul să fie retrimis la judecată la Balş. Aceste veşti i-au bulversat pe toţi cei care sperau că terenurile Nadăşului se vor reîntoarce la stat. Şi asta pentru că admiterea acelei excepţii echivala, în proporţie de 90 la sută, cu pierderea procesului de către Prefectură.

O eroare
Numai că, şocant!, una scrie în minuta şedinţei, alta scrie în motivarea instanţei. Şi, să stabilim de la bun început, motivarea instanţei este decisivă. Potrivit reprezentanţilor Tribunalui Olt, în minută s-a strecurat o… eroare materială. Mai precis, judecătorii nu au admis excepţia ridicată de familia Colţeu, ci au respins-o. Dosarul va ajunge, totuşi, la rejudecare la Judecătoria Balş. Numai că, prin prisma ultimelor informaţii, sentinţa ar putea fi tot una favorabilă Prefecturii. Pentru că, odată respinsă excepţia ridicată de familia Colţeu, magistraţii de la Balş vor trebui să stabilească dacă documentele dovedite false au putut influenţa procesul de la Ineu. Iar răspunsul, cel puţin din punctul nostru de vedere, este evident. Pentru că, reamintim, DNA Timişoara a reuşit să obţină o sentinţă definitivă prin care certificatul privind calitatea de moştenitori a Colţeilor a fost declarat fals. Vorbim despre unul dintre documentele întocmite de notarul Adrian Vlai, document în baza căruia soţii Alexandru şi Viorica Colţeu au devenit proprietari ai Nadăşului. Deci, cu falsul dovedit, judecătorii de la Balş vor trebui să stabilească dacă acest document a avut vreo legătură cu sentinţa Judecătoriei Ineu.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor