„Triumful credinței”, o altfel de carte despre Noua Catedrală Ortodoxă

De Andreea Pintea
Reactualizat la:
2Comentarii
„Triumful credinței”, o altfel de carte despre Noua Catedrală Ortodoxă
Eveniment cultural deosebit la final de lună martie. În sala festivă a Consiliului Județean Arad, în prezența a zeci de arădeni s-a lansat cartea „Triumful credinței – Orizonturi românești. O carte de interviuri cu Victor Micluța”.

Victor Micluța este unul dintre cei mai importanți militanți ai ridicării noii Catedrale Ortodoxe din Arad, care a evocat – așa cum arată și titlul cărții – triumful credinței și dorința sufletească de a clădi, nu doar din cărămidă și ciment, ci și din credință și smerenie, un nou lăcaș de cult. Prin această serie de interviuri se trasează istoria trăită a edificării Catedralei Ortodoxe „Sfânta Treime” din Arad, strădania și contribuția arădenilor pentru ca această dorință să devină realitate.

„Cartea domnului prof. Victor Micluța este scrisă cu sinceritate. Ieșirea din starea de boală a societății în care trăim, din criza de boală, se va produce doar când oamenii care iubesc cu adevărat pe Dumnezeu vor începe să spună adevărul sincer, fiind pregătiți să plătească prețul. Cartea de față este o mărturie a <<Triumfului credinței>> în Dumnezeu și în destinul neamului tău, a faptul că Dumnezeu nu-i părăsește pe cei ce cred și luptă”, punctează Ion Lupei, în textul ce prefațează volumul.

„Nu doresc, cum nici nu am dorit de-a lungul anilor, să mă evidențiez, nu doresc să eclipsez meritele Sfintei Episcopii cu slujitorii altarului care au fost chemați să servească Catedrala, nu doresc să emit judecăți de valoare, ci doresc să redăm faptele în succesiunea lor cronologică cât se poate de sincer și obiectiv”, mărturisește profesorul Micluța.

Așadar cartea, lansată în Anul Centenar, aduce în atenția arădenilor întreaga istorie a Noii Catedrale Ortodoxe din Arad.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor