Tu, el si amintirea fostelor iubiri

Tu, el si amintirea fostelor iubiri
Nopti de pasiune fierbinte… Dar s-ar putea sa nu fiti chiar singuri! “Fostul” tau sau “fosta” lui va acompa-niaza – imaginar, desigur. A venit timpul sa ii dati afara din ganduri si din dormitor.

Comportamentul sexual este influentat si remodelat de experientele anterioare. Multe dintre crizele de cuplu nu sunt generate de relatia prezenta, ci de amintirile si experientele pe care le-ai avut inainte de aceasta.

Te-ai gandit in ce masura fostele experiente iti modeleaza actuala viata sexuala? Oare de ce unele iti “intra pe sub piele” si nu te poti desprinde de ele nici peste ani, chiar implicata fiind intr-o noua relatie? Specialistii afirma ca totul depinde de atingere. S-ar parea ca atingerea, mai ales cea sexuala, este cea mai puternica forma de comunicare intre partenerii unui cuplu.

“Fostul” cel rauOrice mesaj comunicat pe calea atingerii sexuale (mai ales negativ) tinde sa ramana in memorie, gata sa isi arate “coltii” ori de cate ori, in alte relatii, partenerul te va atinge intr-un fel asemanator.
Daca printre experientele tale se numara un partener brutal, care bea peste masura, era violent sau obisnuia sa iti critice performantele sexuale, se poate ca o privire, atingere sau cuvant (uneori nevinovat) adresate de actualul partener sa iti ridice mari semne de intrebare.