Turiştii au văzut cum se taie porcul la români

Reactualizat la:
Turiştii au văzut cum se taie porcul la români
La pensiunile din zona Bran Moeciu, Ignatul a venit cu câteva zile mai devreme. Turiştii străini au fost invitaţi astăzi la tăierea porcului, la prima ediţie a Festivalului Tradiţii şi obiceiuri de Crăciun.

Turiştii americani au văzut pentru prima dată în viaţă cum se taie porcul la români. Prima etapă – pârlirea. Se ia mai repede părul de pe el şi se răscoace şoricul , se înmoaie prin pârlirea cu paie.

De-a lungul timpului, au existat mai multe procedee. Pe vremuri cu paie, şi după aceea cu pârlitoare cu lemne la manivelă, după aceea a apărut pârlitorul cu motor de ştegător de parbrize .

După spălatul porcului, măcelarii au început să îl tranşeze.

“Este foarte interesant acest obicei. Nu am mai văzut aşa ceva. Şi noi avem porci, dar nu avem acest ritual. Noi îi trimitem la măcelărie şi nu îi mai vedem decât cotlete”, apovestit un turist. 

Organizatorii vor să atragă şi anul viitor cât mai mulţi străini, aşa că le-au pregătit turiştilor tot felul de surprize.

La şezătoare se întâlnesc arată arta torsului, tricotatului, croşetatului, spun legende, spun sfaturi.

Şi, cu toate că americanii se declară vegetarieni convinşi, porcul românesc le-a plăcut tare mult.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !