UDMR nu vrea outsideri

1Comentariu
Arad - Liderul judeţean al UDMR Arad, deputatul Kiraly Andras, consideră că votul uninominal este „răul cel mai mic posibil pentru UDMR”, iar cei care cred că outsiderii vor avea ceva de câştigat se înseală, pentru că în nici un caz partidele politice nu îi vor sprijini, ci se vor baza pe oameni „în care au încredere 100% sau 105%”.

UDMR şi-a exprimat sprijinul moral pentru varianta pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea, dar consideră că, totuşi, acesta „a sărit calul” asumându-şi şi  uninominalul pentru preşedinţii Consiliilor Judeţene, care nu era în proiect

Şanse de succes, 30%

Kiraly Andras crede că o minoritate sub 30% are 70% probabilitate de insucces la vot uninominal, iar în varianta promovată de preşedintele Traian Băsescu reprezentarea UDMR ar scădea la maximum doi senatori şi cinci-şase deputaţi.

Europarlamentarele şi referendum-ul, separat

În opinia UDMR, tot Guvernul are dreptate şi în privinţa separării alegerilor de referendum, dar este sigur că vor exista, în judeţul Arad, destule localităţi în care va fi imposibilă amenajarea „perechilor” de secţii de votare. În plus, filiala arădeană a Uniunii va trebui să desemneze 214 reprezentanţi, în loc de 107.

„Descălecarea” nu trebuie să sperie pe nimeni

Kiraly Andras a ţinut să se refere la expresia „noua descălecare”, spunând că aceasta nu trebuie să sperie pe nimeni, pentru că autonomia pe care o cere UDMR-ul, pentru ca maghiarii „să se simtă  la ei acasă”, nu presupune segregarea statului, ci este în sprijinul ideii de unitate în diversitate europeană.„Vrem integrare reală, nu doar globalizare”, a completat Levente Bognar, care a pledat pentru reafirmarea Aradului ca oraş cu vocaţie europeană. Din acest punct de vedere, spune viceprimarul, se resimte la modul cel mai acut lipsa autostrăzii, tranzitul dinspre şi spre occident având mult de suferit, DN 7 ajungând la trista poreclă de „drum al morţii din cauza suprasolicitării. Deasemenea, multe proiecte regionale, în comun cu partea ungară, se derulează cu dificultăţi, tot din cauză că nu este autostradă.

S.T.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor