UE face „posta” din Romania

De Simion Todoca
UE face „posta” din Romania
Am spus, în repetate rânduri, că România nu va fi acceptată în Spaţiul Schengen decât după ce va fi satisfăcut toate pretenţiile celor care trebuie să-şi dea votul pentru aceasta.

Spuneam că Olanda nu va vota- dacă nu va fi obligată de către mai marii Comisiei Europene- decât atunci când Portul Constanţa va fi sub tutela ei, pentru a compensa pierderea importanţei celui de la Roterdam. Mai spuneam că Germania doreşte Hidroelectrica, pentru ea însăşi şi Poşta Română pentru o terţă ţară satelit. Iată, ne-am lămurit, acea terţă ţară este Belgia, compania Belgian Post- controlată de stat- urmând să achiziţioneze 51% din acţiunile Poştei Române. Vânzarea se înfăptuieşte sub guvernarea PSD, însă palma a fost bătută cu mult înainte, pe vremea guvernelor Băsescu. Pas cu pas, Poşta Română a fost împinsă spre dezastru, mai ales prin folosirea ei ca puşculiţă de partid, şefii puşi de către PDL îndeplinindu-şi cu brio sarcina de a o transforma într-o imensă gaură neagră financiară, pentru a se putea justifica vânzarea ei pe un preţ de nimic.Jaful a fost crunt. Sedii peste sedii ale Poştei Române, în spaţii proprii, din oraşe şi municipii au fost abandonate, oficiile poştale mutându-se în chirie, la costuri exorbitante. Uşor de ghicit cui aparţin acele spaţii în care s-au mutat.
Când „fructul”era deja copt, gata să cadă, pe neaşteptate a căzut guvernul băsist. A venit Guvernul Ponta şi, în doi ani Poşta Română s-a redresat spectaculos, înregistrând în 2014 un profit de aproape 17 milioane de euro. Am crezut că, în sfârşit, lucrurile au fost puse pe făgaşul normal. Aflu, cu stupoare, că Ponta nu a adus Poşta Română pe profit ca să o salveze de la dispariţie, ci pentru că belgienii nu au vrut să o ia decât cu zestre, că, deh, după ce mireasa a fost siluită de către toţi hăndrălăii nu poate fi luată fără punga doldora, ca preţ pentru votul în favoarea aderării la Schengen. Aşa cum am crezut, în naivitatea mea, că sunt semne bune fiindcă Poşta Română, după şase ani de pierderi exorbitante, a ajuns pe profit, raţionamentul a fost identic şi în cazul Hidroelectrica. Tare mă tem că şi aceasta a fost doar pregătită pentru a fi preluată. Mă cutremur la gândul că la ora când vom fi plătit toate costurile cerute pentru aderarea la Schengen acesta nu va mai exista. Cum nu va mai exista nimic din ce-am avut…
simion.todoca@russmedia.ro
Citat : „România nu va fi integrată pe deplin în Uniunea Europeană decât atunci când va fi adusă la statutul de periferie subdezvoltată”

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !