ULALA avertizează: salariul minim brut a fost majorat

De Valentin Goran
Reactualizat la:
ULALA avertizează: salariul minim brut a fost majorat
Asociațiile de proprietari care au angajați cu contracte de muncă trebuie să știe că începând cu 1 ianuarie, salariul minim brut la nivelul țării noastre a fost modificat.

Arad. Astfel, comitetele executive trebuie să informeze proprietarii despre această reglementare și să emită o decizie pentru semnarea actului adițional la contractul de muncă al angajatului asociației. Concret, față de costul total pentru salariu minim un angajator și angajatul vor avea cheltuieli în plus în funcție de fracțiunea de normă. Angajatorul, respectiv Asociația de proprietari, trebuie să înregistreze în 20 zile în Revisal majorarea.

„Începând cu data de 1 ianuarie 2019, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, prevăzut la art. 164 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, se stabilește în bani, fără a include sporuri și alte adaosuri, la suma de 2.080 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 167,333 ore pe lună, reprezentând 12,43 lei/oră.”, explică Dorina Lupșe, președintele ULAL Arad.

Reprezentanții ULAL atrag atenția asupra faptului că există sancțiuni pentru încălcarea majorării salariului minim brut pe țară. Potrivit Codului Muncii, art. 260, alin 1, lit. a, completează Lupșe, angajatorii care încalcă dispozițiile privind garantarea în plată a salariului minim brut pe țară riscă amendă de la 300 lei la 2.000 de lei. Uniunea Locală a Asociațiilor Locative Arad oferă informații și suport asociațiilor membre, la sediul uniunii, strada George Coșbuc, nr. 33, de luni –vineri între orele 9:00-17:00, mai precizează mai marii Uniunii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !