Ultima bătălie pentru centrul vechi

6Comentarii
Ultima bătălie pentru centrul vechi
Ultima bătălie pentru centrul vechi
ARAD – Proiectul de reabilitare a centrului vechi a fost primul depus pe Regiunea de vest.

Proiectul de reabilitare a centrului istoric vechi la municipiului, adică a podului Traian, a clădirii Preparandiei şi a altor zeci de străzi se află la ultima etapă în bătălia pentru fondurile structurale, în condiţiile în care a fost depus deja pentru obţinerea banilor.

În fapt, proiectul Aradului este, potrivit ADR, primul proiect depus în Regiunea Vest pe Axa Prioritară 5 a Programului Operaţional Regional 2007 – 2013.

Reprezentanţii Primăriei Arad au depus documentul pe data de 14 aprilie, la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, pe Domeniul major de intervenţie 5.1 – Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea/ modernizarea infrastructurilor conexe”.

Potrivit celor cuprinse în dosarul de candidatură la fondurile structurale, proiectul vizează creşterea atractivităţii turistice a municipiului Arad, prin reabilitarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, obiectivele propuse spre reabilitare fiind monumente istorice (adică ansamblul urban din zona veche a Aradului, fosta clădire a Preparandiei, podul Traian).

Peste 50 de milioane

Valoarea totală a proiectului se ridică la 54.649.323 RON, din care valoarea asistenţei nerambursabile venite de la europeni este de 38.839.958 RON.

Alocarea financiară orientativă pentru domeniul major de intervenţie 5.1. este de 235,40 milioane Euro la nivel naţional, din care pentru Regiunea Vest sunt puse deoparte 24,3  milioane Euro.

Până la alocarea fondurilor structurale proiectul mai trebui să beneficieze de câteva avize şi de licitaţia pentru constructor, el fiind declarat eligibile de câteva luni bune.

A.B.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor