Ultima vizită pe şantiere

De Valentin Goran
3Comentarii
Ultima vizită pe şantiere
© FOTO: V. Goran
Le propunem arădenilor interesați de situația șantierelor de reabilitare și întreținere a șoselelor municipiului un tur virtual.

Pentru arădenii interesați, am aflat care este situația șantierelor de reabilitare a străzilor din municipiul Arad. Multe din șantierele deschise se apropie cu pași repezi de finalizare. Altele vor intra însă în imposibilitatea de a se mai lucra, deoarece condițiile meteo și gradele mult în minus nu vor mai permite, cât de curând, absolut „nicio mișcare pe șantiere”.

Cartierul Funcționarilor, la frezat

Conform surselor noastre, muncitorii vor reabilita legătura cu strada Constituției, stânga- dreapta, adică și legătura cu strada Arhitect Milan Tabacovici, dar și cu strada Posada din cartierul Aradul Nou. În cartierul Funcționarilor, în acest moment mai multe străzi sunt sub „asediul” muncitorilor. Ei lucrează momentan la frezarea carosabilului iar, în funcție de condițiile meteo, vor fi montate bordurile, realizate accesele, vor fi ridicate capacele la cotă și vor fi aşezate celor două straturi de mixtură asfaltică.

Când va fi gata stadionul

Pe strada Frații Neuman, segmentul cuprins între stadion și strada Bumbacului, au fost realizate trotuarele, montate bordurile și create accesele. Acum, muncitorii vor ridica capacele la cotă și vor trece mai departe la așezarea celor două straturi de covor asfaltic. În ceea ce privește realizarea străzii Frații Neuman pe porţiunea care merge spre ARED-uri, sursele noastre ne spun că această porțiune va fi reabilitată când va fi gata stadionul.

Șantier nou pe Iustin Marșieu

Un alt șantier pe care muncitorii au ajuns de curând este strada Iustin Marșieu (fosta Bușteni), paralelă cu Elena Ghiba Birta, cuprinsă între străzile Banu Mărăcine și Ștefan Augustin Doinaș. În acest moment aici se lucrează la trotuare și accese, fază în care vor fi montate și bordurile. Urmează ridicarea capacelor la cotă și așezarea straturilor de mixtură asfaltică.

320 de locuri de parcare la Piața Obor

O veste bună pentru arădenii care frecventează Piața Obor și care până acum nu găseau locuri de parcare este că lucrarea a fost finalizată și astfel au fost construite 310 locuri de parcare la 45 de grade și 10 locuri rezervate persoanelor cu dizabilități. Muncitorii au suflat marcajele ce delimitează locurile de parcare și au plantat copaci pe locul dintre liniile de tramvai și parcare.

Se lucrează la trotuare în Pârneava

De asemenea, pe străzile Liviu Rebreanu și Căpitan Ignat se lucrează la trotuare și accese. Partea carosabilă a fost deja reabilitată. Adică, strada a fost decapată, capacele de canal ridicate la cotă și cele două straturi de mixtură asfaltică au fost turnate.

Taguri: , ,


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor