Ultima zi pentru impozite!

3Comentarii
Ultima zi pentru impozite!
Ultima zi pentru impozite!
ARAD – Arădenii care nu şi-au achitat impozitul pentru primul trimestru, îl vor plăti majorat.

Astăzi este ultima zi în care persoanele fizice şi juridice pot să plătească prima tranşă a impozitelor şi taxelor locale pentru clădiri, terenuri şi autovehicule, fără majorări de întârzire.

Prima tranşă – 31 martie

Modificările aduse Codului Fiscal, intrat în vigoare la începutul acestui an, prevăd doar două termene de plată a impozitelor şi taxelor locale, respectiv 31 martie şi 30 septembrie, faţă de patru termene valabile până anul trecut, ratele fiind egale. Impozitele sub 50 de lei, inclusiv, trebuie achitate integral până la 31 martie. Codul Fiscal mai prevede şi majorarea impozitelor şi taxelor locale plătite pentru clădiri, terenuri şi autovehicule.

După 31 martie, cei care-şi vor plăti impozitul pentru prima perioadă a anului, vor plăti cu 0,1% mai mult pentru fiecare zi de întârziere.
Reducere de 10%

Pentru plata cu anticipaţie, până la 31 martie, a impozitelor locale datorate pentru întregul an, contribuabilii beneficiază de o bonificaţie de până la 10%, stabilită prin hotărâre CLM. Pavel Neamţiu, director al Direcţiei Fiscale subordonate Consiliului Local Municipal Arad, ne-a declarat: „Termenul limită pentru plata primei tranşe a impozitului este de 31 martie 2007. Dar sâmbătă, la Direcţia Fiscală nu se lucrează, aşa încât azi e ultima zi în care se poate plăti fără majorări de întârziere. În acest moment, avem o evidenţă a numărului de plătitori şi acesta este de 71.000 – mă refer la persoane fizice. Însă nu putem spune că toţi cei 71.000 şi-au achitat impozitele.

Poate unii au plătit alte facturi. În fine, numărul de chitanţe încasate de Direcţia Fiscală Arad este de 111.000 – tot la persoane fizice mă refer – din care, din nou, nu putem spune câte sunt pentru impozite”.

A.O.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor