Ultimele 15 zile cu Văcean

De Adriana Barbu
Reactualizat la:
5Comentarii
Ultimele 15 zile cu Văcean
© Alin Văcean, pus să-şi ia adio de la Filarmonică
Consilierii locali au votat în secret pentru încetarea mandatului de director al lui Alin Văcean. Unul dintre consilieri a fost împotrivă, beneficiind de curajul pe care i l-a dat anonimatul.

Au votat. La secret. Pentru că aşa au fost sfătuiţi, probabil, dar şi pentru că de curaj nu mai poate fi vorba când se aduce în discuţie problema Văcean. Şi, în sfârşit, votul consilierilor i-a luat de sub fundul lui Alin Văcean fotoliul de director al Filarmonicii de Stat Arad. Nu imediat, însă. Nu în regim de urgenţă, cum ar fi trebuit procedat de luni bune. Nici vorbă. Votul aleşilor nu se va aplica de îndată, în pofida faptului că Văcean a făcut de ruşine un Arad întreg. Ci în 15 zile. Cei aflaţi în război cu Alin Văcean, adică mai toţi, vor rezista, însă, încă 15 zile cu managerul în cauză pe cap. Suntem siguri. După aceea, Doru Orban, directorul artistic al instituţiei de cultură, va ocupa funcţia de manager al Filarmonicii. Până la organizarea unui concurs pentru acest fotoliu. Şi poate se va face linişte acolo. Atât de necesară actului creator.

Deşi veţi spune că nu mai contează cum s-a ajuns în sfârşit la normalitate, vă informăm că aleşii municipali au votat marţi, de dimineaţă, în probabil ultima lor şedinţă CLM, demiterea lui Văcean. S-au adunat, după numărarea voturilor secrete, 17 voturi pentru proiectul de hotărâre propus de executiv, de încetare a mandatului lui Alin Văcean, şi, greu de crezut dar adevărat, un vot împotrivă. Dvs. nu aţi dori să-l cunoaşteţi pe cel care l-a mai vrut în fruntea instituţiei de cultură pe Alin Văcean? Noi am dori şi, ca atare, îi propunem aici să-şi asume votul şi să iasă public cu el în faţă. Îl aşteptăm să-şi transforme actul de curaj întreprins sub protecţia anonimatului în unul public, adevărat.

La fel de surprinzător pentru noi este faptul că la votul secret dat pentru numirea interimară a lui Doru Orban pe fotoliul de director, doar 16 consilieri s-au arătat de acord cu propunerea executivului, 3 votând împotriva acestei numiri.

Ce ne vor rezerva cele 15 zile rămase cu Alin Văcean la conducerea Filarmonicii? Cu siguranţă, multe surprize. Dintre cele mai ireale, credem noi. Aceste „surprize” vor trebui, însă, rezolvate de noii aleşi municipali şi noul executiv. Cu toţii, probabil, se vor întâlni cu Alin Văcean în justiţie. Dar nu şi în biroul de director al Filarmonicii de Stat Arad.

Pagini întregi pentru demiterea lui Văcean

Cei care au întocmit proiectul de demitere a lui Văcean au pus pe hârtie pagini întregi din ieftina telenovelă Văcean şi şi-au amintit în scris de toate jignirile aduse de manager tuturor – de la oameni de cultură, la ziarişti, politicieni, viceprimari etc. Probabil în speranţa că acestea vor fi suficiente argumente pentru „încetarea contractului de management nr. 62546 din 01.10.2014, încheiat cu domnul dr. Alin Corneliu VĂCEAN, ca urmare a constatării intervenirii cauzei de încetare prevăzută de lege şi de contractul de management, şi anume prejudicierea imaginii şi prestigiului Filarmonicii de Stat Arad şi autorităţilor publice locale”. Unul singur, spunem noi, ar fi fost de ajuns. Sutele enumerate în proiectul Primăriei Arad vin doar să arate absurdul situaţiei create de Alin Văcean, care a scris zi de zi, cu jigniri şi cuvinte de cea mai joasă speţă, propria telenovelă. De pe fotoliul de manager al instituţiei de cultură arădene, ca reprezentant de vârf al acesteia!

Ţinem doar să precizăm că în expunerea de motive sunt enumerate 67 de articole de presă legate de telenovela Văcean. Deşi tot acolo se arată că doar una dintre faptele amintite poate justifica demiterea managerului! A fost, însă, nevoie ca să se ajungă la demitere, de sute de astfel de fapte scurse de la momentul pe care Primăria şi CLM îl consideră a fi începutul dezastrului – octombrie 2014. Şi suntem în iunie 2016!5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor