Ultimele două serii la tratament

De Diana Dutu
Ultimele două serii la tratament
© O cură de 12 zile de tratament e mai mult decât binevenită FOTO: FAN
Pensionarii arădeni au posibilitatea să primească bilete pentru sejururi care încep la 19 noiembrie, respectiv 3 decembrie.

Chiar dacă sezonul estival s-a încheiat, toamna poate fi suficient de ofertantă pentru a petrece un sejur combinat cu tratament. Pensionarii arădeni mai pot obţine bilete de la Casa Judeţeană de Pensii (CJP) pentru ultimele două serii din acest an, care încep la 19 noiembrie, respectiv 3 decembrie 2019. Cea din noiembrie le pune la dispoziţie 310 bilete, iar cea din decembrie le oferă 287 de bilete. Staţiunile în care există oferte sunt: Herculane, Băile Felix, Geoagiu-Băi, Moneasa, Buziaş, 1 Mai, Olăneşti, Căciulata.

Pentru a merge la tratament din 19 noiembrie, pensionarii trebuie să se adreseze CJP începând de luni, 11 noiembrie. Pentru ultima serie, cea din 3 decembrie, biletele se obţin după data de 19 noiembrie. Datorită faptului că pentru această perioadă de timp nu sunt foarte multe cereri, solicitanţii vor primi biletele odată cu depunerea documentelor necesare. Principalul avantaj este acela că nu vor fi nevoiţi să facă mai multe drumuri pentru a intra în posesia biletelor. Astfel, primul venit va fi primul servit.

Cifre

În acest an, Casei Judeţene de Pensii Arad i-au fost repartizate 3.659 de bilete de tratament, din care 1.607 în complexe aparţinând unor operatori economici privaţi, iar 2.052 în staţiunile în care Casa Naţională de Pensii Publice are baze proprii de tratament (TBRCM). Biletele au fost împărţite în 18 serii, fiecare serie având 16 zile (12 zile de tratament balnear). Pentru primele cinci serii au fost disponibile bilete exclusiv în bazele de tratament ale TBRCM, doar din 31 mai oferta a fost extinsă şi la privaţi.

Documente necesare

Solicitanţii care îndeplinesc criteriile de acordare a biletelor de tratament trebuie să prezinte obligatoriu următoarele documente: cererea de acordare a biletului de tratament, declaraţie pe proprie răspundere, actul de identitate (copie), cupon de pensie din luna anterioară plecării în staţiune, recomandare medicală pentru tratament balnear, eliberată de medicul de familie sau medicul specialist.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !