„Umblaţi pe calea cea dreaptă”

De Vasile Filip
„Umblaţi pe calea cea dreaptă”
A fost îndemnul pentru cei 65 de absolvenţi (de la zi şi seral) care au spus adio Colegiului Tehnic „Aurel Vlaicu” Arad.

La Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” s-a desfăşurat ieri festivitatea de absolvire a liceenilor. La eveniment au participat: prof. univ. dr. ing. Ioan Radu, de la Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, ec. Vinesar Marinela – reprezentant SC Astra Rail Industries, Șarga Constantina – reprezentant Cons. Reprezentativ al Părinţilor, părinți, elevi din clasele a XII-a, a XI-a – zi, XIV seral, cadre didactice.

„Ca în fiecare an, în această lună sărbătorim tinerețea, sfârșitul deplin al adolescenței și începutul maturității – a spus prof. Ing Michaela Borza, directorul Colegiului. Pentru început, vă rog, să-i întâmpinăm cu aplauze pe absolvenţii școlii promoţia 2016 ”. Apoi s-a adresat acestora cu un cuvânt emoţionant:

,,A sosit ziua în care vă luaţi rămas bun de la această şcoală şi de la profesorii ei. Dragii mei, se împlinesc astăzi 12 ani de când parte a copilăriei și tinereții voastre a fost pusă sub oblăduirea profesorilor.

Dacă până acum i-ați avut alături pe profesori, părinți, prieteni, de acum înainte probabil veți fi singuri în fața evenimentelor care vor urma.

Vă așteaptă un drum anevoios și presărat de multe incertitudini la un moment dat … De acum nu vor mai fi note care să vă judece mai mult sau mai puțin obiectiv valoarea, ci vor fi proiecte în lumea reală, proiecte în care voi veți oferi valoarea lucrurilor și a oamenilor prin munca voastră. Vă pregătiți să plecați, dar probabil că peste 10 ani vă veți întoarce și veți spune că aici ați trăit cei mai frumoși ani, că anii de liceu de o frumusețe tulburătoare și inegalabilă, rămân unici în viața fiecăruia.

Vă doresc să treceți cu bine peste examenele care urmează, să căutați să fiți fericiți în viață prin lucruri simple și normale și sper să învățați și să înțelegeți că … fericirea nu constă numai în bani. Secretul reușitei constă în ambiții și foarte, foarte, multă muncă.

Dacă veți găsi fericirea în viață, veți împlini și viețile părinților voștri, veți da un sens profesorilor lăsați în urmă.

Părinților voștri țin să le mulțumesc pentru că au reușit cu trudă și cu iubire ca voi să nu simțiți greul. Le mulțumesc dascălilor voștri care s-au aplecat asupra voastră cu înțelepciune și iubire. Să păstrați imaginea profesorilor voștri vie, neatinsă de curgerea timpului.

Vă urez să să fiţi sănătoşi, să „umblaţi pe calea cea dreaptă”, să „ajungeţi mari”, să vă respectaţi pe voi şi pe cei din jur!

LA REVEDERE PROMOȚIA 2016!”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !