,,Umbre în lumină”, o noua carte lansata la biblioteca

De Iza Pal
FOTO: Iza Pal
FOTO: Iza Pal
În data de 21 septembrie, ora 17.00 a avut loc la Biblioteca Județeană ,,A.D. Xenopol” Arad , strada Gheorghe Popa de Teiuș nr. 2-4, lansarea cărții de debut a lui Cristian Mladin, intitulată ,,Umbre în lumină”.

Alături de autor au fost scriitorii Vladimir Belity, Constantin Deheleanu, actrița Elena Ziegler, artista Sara Gheorghe și Lucia Bibarț în calitate de gazdă, deci și prima care a luat cuvântul: “Se întâmplă uneori ca debutant fiind, așa cum este Cristi Mladin astăzi, să descopere peste câtăva vreme că tot ce ai scris tu acolo, începe să-ți fie străîn, că nu te mai reprezintă și să fii nemulțumit că ai fi vrut să aduci la și mai aproape de perfecțiune forma aceea pe care ai dat-o tu cuvintelor acolo. E un sentiment absolut normal pe care l-au avut marii scriitori, pe care l-au avut marii creatori de bucăți muzicale, de opere sau momente coregrafice, pentru că omul, în sinea lui tinde să se apropie de perfecțiune. (…) S-ar putea ca și Cristi să treacă printr-o fază de genul ăsta, de aceea scriitorii cu experiență spun celor tineri, îmi spun asta și mie, Nu vă grăbiți!”

Conducătorul Cenaclului “Luceafărul” din Arad, poetul Vladimir Belity a analizat exhaustiv și destul de exigent cartea lansată, de la copertă, titlu, conținut, idei și până la exprimare: “ca formă de exprimare, cochetează cu clasicul, dar nu e un clasic. (…) Este un romantic, zic eu, mărturisitor visător, ar vrea să eradice răul din lume. Poezia e secvențială confesiv, meditativ intuitivă. ” Deși a descoperit câteva erori ce țin de gramatică, sensul cuvintelor și chiar înțelegerea greșită a unei construcții lirice ca sonetul, Vladimir Belity, îngăduitor, pune toate acestea pe seama grabei, adică exact greșeala debutantului de care amintea mai devreme Lucia Bibarț. Criticul și eseistul prof. Constantin Deheleanu, autor al prefaței volumului lansat, a luat și el cuvântul, iar actrița Elena Ziegler a citit din poemele semnate de Cristian Mladin. Eleva Liceului de Arte “Sabin Drăgoi”, Sara Gheorghe, a cântat câteva melodii la marimbă, întregind atmosfera artistică. Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !