Un acoperis permanent va conserva santierul Salii Polivalente

FOTO turnulsfatului.ro
FOTO turnulsfatului.ro
Autorităţile locale au găsit soluţia pentru conservarea şantierului Sălii Polivalente: crearea unui acoperiş permanent. Săptămâna viitoare, în 4 decembrie, Primăria Cluj-Napoca va primi expertiza tehnică finală referitoare la lucrările necesare pentru conservarea şantierului Sălii Polivalente.

În prezent, autorităţile au la dispoziţie doar expertiza intermediară, potrivit căreia lucrările trebuie conservate. Costurile necesare pentru conservare vor fi evaluate de către constructor, iar în 4 decembrie se va cunoaşte şi costul acestora. Cel mai probabil, lucrările vor fi realizate de CON-A, firma care a construit sala până la stadiul actual.

Pentru conservarea lucrărilor va fi realizat un acoperiş care nu va avea un caracter permanent. „Va fi un acoperiş, care din câte înţeleg, va fi pentru totdeauna, deci conservarea va include o parte din lucrări care nu se vor mai dezafecta după aceea. Conservare înseamnă, în ultimă instanţă, acoperiş care va fi conform proiectului şi va face parte şi din conservare, dar şi din proiectul final”, a explicat, astăzi, primarul Emil Boc.

Lucrările vor fi reluate în primăvară

Potrivit conducerii Primăriei Cluj-Napoca, firma ACI, cea care a pierdut licitaţia iniţială, nu a mai depus nicio plângere după ce în urmă cu aproximativ o lună au depus o plângere prealabilă prin care a soliciat Primăriei să îşi modifice decizia de a organiza o nouă licitaţie pentru continuarea lucrărilor la Sala Polivalentă. Această plângere prealabilă a fost însă respinsă de comisia de licitaţie.

În aceste condiţii, Primăria pregăteşte o nouă licitaţie pentru reluarea lucrărilor din primăvara anului viitor.

Lucrările au fost oprite în luna martie

Construirea Sălii Polivalente a fost oprită în luna martie, când lucrările erau terminate aproximativ 60%. Totul a pornit de la o plângere în instanţă a celor de la ACI, firma care a pierdut licitaţia de execuţie a sălii, în defavoarea CON-A din Sibiu. Tribunalul Cluj a decis, în martie, anularea rezultatului licitaţiei şi reanalizarea ofertelor, motivând că oferta financiară a celor de la CON-A era mult prea mică pentru realizarea acestui obiectiv. Ulterior, CON-A a făcut recurs, însă judecătorii Curţii de Apel Cluj au menţinut decizia de anulare a rezultatului licitaţiei. După decizia Curţii de Apel Cluj, Primăria Cluj-Napoca a anulat licitaţia pentru Sala Polivalentă, oferta celor de la ACI a fost declarată neconformă în urma unui raport al unui expert independent, angajat de Primărie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !