Un ambasador în parc

1Comentariu
Un ambasador în parc
Comisiile de mediu din parlamentele Ungariei şi României s-au întâlnit în Lunca Mureşului.  Video

Ambasadorul Ungariei în România, excelenţa sa Janos Terenyi, împreună cu patru parlamentari din Ungaria şi cinci din România au vizitat ieri Parcul Natural Lunca Mureşului.

Oaspeţii, care fac parte din Comisia de Mediu a Parlamentului de la Budapesta, respectiv Comisia pentru administraţie publică, amenajarea teritorului şi echilibru ecologic a Camerei Deputaţilor din România, au fost primiţi de inginerul Teodor Ţigan, directorul Direcţiei Silvice Arad şi de Ovidiu Pârv, directorul Parcului Natural Lunca Mureşului, la Centrul de vizitare Ceala. Ei au ajuns în Arad după o vizită în Parcul Naţional Retezat şi aria protejată din vestul ţării.

Legislaţie comună

Cele două comisii s-au întrunit pentru a analiza progresele făcute de Ungaria şi România în domeniul protecţiei mediului şi pentru a formula o politică comună în acest sens.

„Am ajuns la concluzia că încălzire globală există. Dar ce anume vor face guvernele depinde de fondurile pe care le vor aloca şi de voinţa lor de a acţiona în această direcţie. Am stabilit ca acum să colaborăm în domeniul pregătirii legislaţiei comune să avem o poziţie comună în faţa forurilor internaţionale şi a celor europene. Vom colabora şi în privinţa energiilor reutilizabile şi raportul lor dintre economic şi protecţia mediului”, spune Kálmán Katona, preşedinte al Comisiei de Mediu a Parlamentului Ungariei.

M.S.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor