Un canal TV australian a prezentat noi imagini

Reactualizat la:
Un canal TV australian a prezentat noi imagini
Scandalul abuzurilor de la Abu Ghraib a intrat într-o nouă etapă! Postul de televiziune australian SBS a difuzat un nou set de imagini, relevante pentru tratamentele inumane aplicate de militarii americani deţinuţilor irakieni de la Abu Ghraib.

 Închisoarea şi-a dobândit trista notorietate după ce s-a mai aflat, în anul 2004, în centrul unui scandal asemănător. Ministrul irakian pentru Drepturile Omului i-a solicitat Washingtonului transferarea urgentă a tuturor deţinuţilor irakieni în paza forţelor proprii de securitate.

Cele 60 de instantanee prezentate în cadrul emisiunii SBS-”Dateline” cuprind cazuri de tortură şi umilire sexuală, petrecute la Abu Ghraib în 2003. Un material video arată un deţinut care se loveşte, repetat, cu capul de un perete, iar alte fotografii înfăţişează deţinuţi irakieni având răni pe corp sau la cap.

Dezvăluirile apar în contextul în care un fost sergent american a declarat că personalul centrului de detenţie din apropierea Bagdadului se foloseşte şi de copiii prizonierilor irakieni pentru a-i face să cedeze nervos.

La audierea sa în Camera Reprezentanţilor, sergentul Samuel Provance, care a fost retrogradat după depunerea mărturiei, a prezentat cazul generalului irakian Hamid Zabar, povestind cum fiul lui Zabar, în vârstă de 16 ani, a fost supus abuzurilor pentru a-l determina pe general să vorbească.

Conform sergentului, fiul lui Zabar a fost plasat în detenţie cu deţinuţii de drept comun, deşi nu i se aducea nici o acuzaţie şi se ştia faptul că aceştia se violau unii pe alţii.

Militarul a declarat că abuzarea copiilor irakieni reprezintă o metodă folosită des la Abu Ghraib pentru a-i domoli pe părinţi.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !