Un concert cu totul special

3Comentarii
Un concert cu totul special
Pianistul Richard Clayderman va concerta pe scena Palatului Cultural în data de 29 octombrie, ora 19.

Richard Clayderman este singurul artist francez ale cărui discuri se vând astăzi în număr de 70 milioane de copii în peste 57 de ţări. Susţine aproape 200 de concerte anual, fermecându-şi milioanele de ascultători cu carisma şi căldura muzicii sale. Fenomen unic în istoria Franţei, Clayderman este un colecţionar de trofee, fiind deţinătorul a peste 267 discuri de aur, şi a nu mai puţin de 70 discuri de platină.

Philippe Pages, alias Richard Clayderman, a început să cânte la pian la o vârstă foarte fragedă, tatăl său fiind profesor de pian.

La doar 12 ani este acceptat la Conservatorul de Muzică, şi patru ani mai târziu câştigă primul premiu din viaţa sa muzicală. Spre stupoarea tuturor, tânărul Philippe se orientează spre muzica modernă, deşi specialiştii îi preziceau un viitor strălucit ca pianist clasic.

La 18 ani, epocă la care visa să ajungă o stea a rock-ului, tatăl său cade grav bolnav, şi nu-şi mai poate susţine financiar fiul. Pentru a-şi câştiga existenţa, Clayderman începe să acompanieze diverşi muzicieni.

Talentul lui nu trece neobservat, şi curând se bucură de o cerere foarte mare pe lângă staruri franceze ca Michel Sardou, Thierry LeLuron sau Johnny Halliday.

Viaţa sa ia o turnură cu totul neaşteptată în 1977, după un telefon primit de la Olivier Toussaint, cunoscut producător francez, care căuta un pianist pentru interpretarea unei balade romantice.

Tânărul de 23 ani este ales dintre alţi douăzeci de candidaţi pentru a însufleţi piesa scrisă de partenerul lui Toussaint, compozitorul Paul de Seneville, pentru fiica sa nou născută, Adeline.

Milioane de oameni se lasă însă seduşi de melancolia acordurilor, şi „Balada pentru Adeline” se vinde în 22 de milioane de single-uri în 38 de ţări.

Este numai începutul a ceea ce avea să devină o poveste extraordinară. Maniera sa distinctă de interpretare îi va aduce lui Richard Clayderman statutul de superstar pe întreg mapamondul. 

„Noul stil romantic” pe care l-a creat, o întrepătrundere de stiluri cu accente clasice şi pop, i-a adus lui Richard Clayderman titlul de „Prince of Romance” („conferit” de către fosta Primă Doamnă a Americii, Nancy Reagan, cu ocazia unui eveniment caritabil pe care-l patrona). Clayderman a demonstrat cu prisosinţă că îşi merită această titulatură, seducând de-a lungul anilor de carieră milioane de fani de toate vârstele.

Îmi place să ascult mulţi alţi interpreţi, dar nu pot să cânt în stilul acestora. Ei au stilul lor, eu îl am pe al meu” (Richard Clayderman).

G.O.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor