Un important hub poștal se va deschide la Arad

De Diana Dutu
8Comentarii
Un important hub poștal se va deschide la Arad
Acesta se află pe lista de investiții pe 2019 a Companiei Naționale Poșta Română. Noul centru de sortare a corespondenței și coletelor ar urma să preia schimburile internaționale de la Oradea și tranzitul regional de la Timișoara.

Prezent la Arad pentru a participa la inaugurarea ghișeului poștal din „Galleria Mall”, directorul Companiei Naționale Poșta Română, Mircea Tudosie, a anunțat o investiție extrem de imporantă pentru orașul nostru: deschiderea unui hub poștal care ar urma să conecteze România, prin Arad, de zona de vest a Europei.

„Avem în planul de investiții pe 2019 intenția să deschidem mai multe hub-uri în țară, pe structuri existente sau pe structuri nou create. Când am pornit cu ideea hub-urilor, în Arad nu exista această intenție, dar domnul Beniamin Vărcuș – provenind din Arad –, cu cifre, cu detalii și cu un plan de business sănătos, ne-a demonstrat că este o oportunitate incredibil de mare să deschidem și aici un hub. Cum spuneam, nu îl aveam în plan, dar datorită dânsului în Arad se va deschide un hub de sortare a corespondenței și coletelor, atât pe zona internă, cât și pe zona externă. Investiția este estimată la cinci milioane de euro, astfel de hub-uri urmând a fi deschise la București, Cluj, Arad, o secțiune a Bucureștiului pe zona internațională și cred că Iași” – ne-a declarat directorul Mircea Tudosie.

Investiția, în 12-16 luni

Hub-ul pe care Poșta Română se pregătește să îl deschidă la Arad va fi unul dintre cele mai mari din țară. „Va conecta România, prin Arad, de zona de vest a Europei. Vom încerca să transformăm acest hub într-un punct regional de coletărie foarte mare” – detaliază Beniamin Vărcuș, fost director al Oficiului Județean de Poștă Arad, actualmente director general adjunct al Companiei Naționale de Poștă.

Pentru realizarea hub-ului de la Arad, se analizează mutarea Biroului de Schimb Internațional de la Oradea la Arad și a Centrului Regional de Tranzit de la Timșoara la Arad. „În acest fel, vom degreva subunitatea din Timișoara de problema gravă a lipsei de personal existentă acolo și vom crea în mijlocul acestei regiuni, adică la Arad, un hub poștal modern, cu o tehnologie de sortare automată a trimiterilor poștale” – explică Beniamin Vărcuș.

Hub-ul de la Arad ar urma să acopere o zonă regională formată din județele Bihor, Hunedoara, Arad, Timiș și Caraș-Severin. Potrivit estimărilor Campaniei Naționale Poșta Română, realizarea acestei investiții ar putea dura între 12 și 16 luni.

Autostrada, argument decisiv

Unul dintre atuurile care a cântărit decisiv îl alegerea Aradului pentru noul hub poștal din vestul țării este autostrada A1. „Din punct de vedere tehnic, acesta a fost principalul motiv pentru care am considerat oportun, împreună cu colegii mei din conducerea companiei, să venim aici, la Arad. Faptul că autostrada este foarte aproape de oraș, de asemenea este un punct forte. Și Timișoara are autostradă dar este destul de departe de oraș, iar intrarea mașinilor poștale până în oraș ar necesita timp mult iar noi ne dorim să facem aceste servcii într-un ritm cât mai alert, așa cum ne cere piața. În Arad fiind aproape, este simplu să ducem angajații în hub-ul pe care îl vom deschide, este mai potrivit și pentru transportatori că nu trebuie să vină departe de pe ieșirea de pe autostradă până la hub-ul pe care ne gândim să îl deschidem” – a precizat Beniamin Vărcuș, director general adjunct al Companiei Naționale Poșta Română.

Ghişeu poştal inaugurat în „Galleria Mall” Arad

Taguri: ,


8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor