Un nou 9/11 pentru jandarmul lumii

De Simion Todoca
Reactualizat la:
Simion Todoca
Simion Todoca
Şi a venit din nou 11 septembrie, dată care va rămâne întipărită în istoria SUA, dar şi a multor alte ţări, a căror istorie s-a scris în directă legătură cu ceea ce s-a întâmplat în urmă cu 11 ani în SUA.

Pe baza cruntei lovituri dată Americii şi americanilor, la ei acasă, SUA a căpătat un statut pe care s-a chinuit mulţi ani să îl obţină, dar ţările Occidentului au refuzat cu încăpăţânare şi, poate, din interes, să i-l ofere: acela de jandarm al lumii. Americanii au primit undă verde să-i caute pe terorişti oriunde în lume, în gaură de şarpe. Că găurile de şerpi s-a nimerit să fie, de regulă, puţuri de ţiţei, e o simplă „coincidenţă”. Noul 11 septembrie prezintă un tablou şi mai terifiant decât cel al mormanelor de moloz, fiare şi cadavre rezultate din prăbuşirea turnurilor gemene. Un tablou în care „statul islamic” ameninţă să distrugă puterea statelor occidentale, să semene groaza şi teroarea pe străzile tuturor capitalelor şi marilor oraşe ale lumii democratice.

Cu un asemenea tablou în faţă, nimeni nu îşi permite vreo obiecţie faţă de strategia „jandarmului lumii” de eradicare a teroriştilor care au dat naştere aşa zisului „stat islamic”. Ce coincidenţă, exact la startul unui nou război rece, când Rusia închide robinetele la tot ce înseamnă energie, teroriştii îşi fac de cap mai abitir ca oricând şi- iarăşi, coincidenţă- exact în zonele în care se găseşte atât de necesarul petrol.

Unii spun că primul 11 septembrie a fost autoprovocat, tocmai pentru ca SUA să primească statutul de jandarm al lumii, de vânător al teroriştilor. Eu cred că atacul a fost elaborat de către terorişti, dar serviciile secrete americane ştiau din timp. Cu toate acestea, nu au intervenit ca să-l împiedice, ci l-au lăsat să fie dus la îndeplinire exact în proporţiile dorite de către ele. Nu cred că preşedintele sau Congresul SUA au ştiut ce fac serviciile secrete şi nu cred că ar fi fost de acord cu un asemenea plan monstruos. Cred doar că CIA a folosit un prilej ca să-şi atingă scopul, victimizarea Americii. Acum, cu ocazia noului 9/11, nu mai are nevoie de victimizare, pentru că acţionează în interesul întregii lumi, pentru a-i găsi şi stopa pe terorişti. Aceia pe care, de 13 ani, îi tot caută şi nu-i găseşte.

„ Barack Obama : ii vom urmări pe teroriştii care ne ameninţă ţara oriunde s-ar afla”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !