Un nou inceput in Parohia Aradul Nou

De Vasile Filip
Reactualizat la:
Un nou inceput in Parohia Aradul Nou
Duminica a 19 după Rusalii a fost o zi de sărbătoare pentru credincioșii Parohiei Ortodoxe „Sf.M.Mc. Gheorghe” – Aradul Nou. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Arhiepiscopul Aradului, a avut loc instalarea noului preot slujitor Gabriel Cosmin Mariș. Preacucernicia sa este totodată și consilier social a Sfintei Arhiepiscopii a Aradului.

Festivitatea de instalare în parohie a fost oficiată de Prea Onoratul Pr. Flavius Petcuț – Protopop al Aradului care a înmânat noului preot Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce, evidențiind simbolismul acestora pentru cel căruia se încredințează şi a urat noului paroh îndelungată păstorire cu realizări la fel de frumoase ca și cele avute în parohiile păstorite până acum – Susani, Nădălbești și Caporal Alexa.

Au mai participat la festivitate și P.C. pr. Teodor Faur – parohul Bisericii, P.C. pr. Simion Fărcuț – fostul paroh pensionat și P.C. diac. Silviu Faur – secretar eparhial.

Momente încărcate de emoție au fost atunci când părintele paroh Teodor Faur dar și reprezentanții Consiliului Parohial, în numele tuturor enoriașilor parohiei, au rostit un cuvânt de apreciere și de mulțumire P.C. Pr. Simion Fărcuț, pentru întreaga păstorire de 35 de ani a Parohiei Aradul Nou, dorindu-i viață lungă cu sănătate și putere să slujească în continuare Biserica lui Hristos. Al doilea moment emotionat a fost cel în care au adresat un cuvânt de bun venit noului preot, asigurându-l de toată dragostea.

La rândul său, P.C. Pr. Cons. Gabriel Mariș, noul preot slujitor al Parohiei Aradul Nou, cu vădită emoţie, a adus mulţumiri celor care l-au ajutat în împlinirea datoriei preoţeşti de-a lungul celor 12 ani de păstorire, în mod deosebit Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei Arhiepiscopul Aradului, pentru încrederea acordată, purtarea de grijă și promovare, părintelui paroh și Consiliului Parohial pentru călduroasa primire, fostului părinte paroh pentru dragostea și prețioasele sfaturi acordate și tuturor enoriașilor care s-au ostenit să vină la biserică în număr foarte mare. „Vă rog dintru început să fiți alături de mine – a declarat nou preot – cu rugăciunile, sfaturile și toate celălalte osteneli, pentru a mă ajuta să lucrez pentru mântuirea sufletească a enoriașilor acestei parohii dar și pentru sporirea activităților dedicate tinerilor, ajutorarea bolnavilor și a bătrânilor, împlinind Evanghelia lui Hristos.”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !