Un nou proiect la Marionete

Un nou proiect la Marionete
ARAD. O colaborare cu o companie teatrală italiană va demara în 2011 la Teatrul de Marionete Arad.

Chiar dacă în această perioadă ne gândim cu toţii la vacanţă, la Teatrul de Marionete Arad se fac deja planuri pentru anul care vine. Astfel, regizorul Radu Dinulescu, directorul instituţiei ne-a asigurat că în luna ianuarie va începe selecţia echipei care va fi implicată în realizarea unui spectacol intitulat „Occidental Express”, după Matei Vişniec. Spectacolul va fi realizat în colaborare cu Teatro dei Borgia din Corato, Italia, cu susţinerea financiară a Teatro Pubblico Pugliese. Proiectul comun face parte din seria de acţiuni menite să reabiliteze imaginea românilor, mai ales a emigranţilor români în Italia.

Teatro dei Borgia este o companie care reuneşte actori din diferite ţări europene care au în comun o formaţie actoricească de facură tradiţională rusă. Fondată în 2001 de către Gianpiero Borgia compania a promovat tinerele talente atât în ţara natală, cât şi pe plan internaţional. A participat cu spectacole la manifestări de prestigiu de pe întreg mapamondul. Dintre festivalurile la care compania italiană obţinut succese remarcabile amintim: Festival dei Due Mondi din Spoleto şi Festival Toscana delle Culture din Arcidosso, ambele din Italia, precum şi International Fringe Festival din Edinburgh, Marea Britanie şi la Festivalul Methodica din Stockholm, Suedia.

Proiectul „Occidental Express” în care vor fi implicaţi Teatrul de Marionete Arad şi Teatro dei Borgia este iniţiat de dramaturgul de origine română Matei Visniec şi de Gianpiero Borgia.

„Occidental Express” este cea de-a doua întâlnire a companiei italiene cu un text de Matei Vişniec. Spectacolul va fi prezentant anul viitor la Festivalul de Teatru Underground din Arad şi la Festival Castel dei Mondi din Andria, Italia.

„Spectacolul îşi propune să scoată în evidenţă drama emigrantului” (Radu Dinulescu)

JA-V.F.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !