Un nou scandal „marca” CET

De Diana Dutu
Reactualizat la:
Un nou scandal „marca” CET
© Foto: Emanuel Cotuna
Trei din cele patru locuri în Adunările Generale ale celor două centrale au rămas neocupate.

Cele două centrale electrice de termoficare din municipiul Arad par a fi un motiv inepuizabil de scandal în CLM. De data aceasta, în ultima şedinţă extraordinară, a fost vorba de două proiecte de hotărâre vizând reprezentarea intereselor capitalului Municipiului Arad la SC Centrala Electrică de Termoficare Arad SA şi SC Centrala Electrică de Termoficare Hidrocarburi SA.

PNL a propus doi pesedişti
Practic, aleşii locali urmau să hotărască asupra ocupării u­­nui loc în Adunarea Generală a Acţionarilor de la CET Arad (ocupat anterior de Szabo Mihai Iosif – UDMR) şi asupra ocupării a două locuri în Adunarea Generală a Acţionarilor de la CET Hidrocarburi (ocupate anterior de Florin Mariş – PNL şi Ionel Ciupe – ALDE). Deşi aveau două posturi ce li se „ofereau” suspect pe tavă, social-democraţii nu au făcut nicio nominalizare. Au preluat această sarcină liberalii: Ionel Bulbuc l-a propus pe Ilie Cheşa la CET Arad, iar Roxana Tabuia l-a propus pe Beniamin Vărcuş pentru unul din cele două locuri de la CET Hidrocarburi (pentru celălalt loc a nominalizat o persoană din afara CLM, respectiv Dan Luca).

Au refuzat nominalizările
Pesediştii au refuzat nominalizările, motivând clar – prin vocea liderului de grup Beniamin Vărcuş – că „nu ne putem arunca într-un lac a cărui adâncime nu o ştim, ca să ne înecăm acolo”. În acest context, alesul PSD a reiterat o propunere mai veche, aceea de a înfiinţa o Comisie de anchetă/ verificare a activităţii celor două CET-uri. Această aducere aminte l-a făcut pe primarul Falcă să remarce limbajul dublu al PSD şi să sublinieze că dacă s-ar dori cu adevărat o verificare a activităţii CET, social-democraţii ar trebui să ocupe posturile din AGA care chiar le oferă posibilitatea de a verifica activitatea societăţii. În replică, Beniamin Vărcuş a precizat că locul din AGA şi Comisia de anchetă/ verificare sunt două lucruri diferite şi, atâta timp cât Comisia nu se va înfiinţa, PSD nu va ocupa niciun post în Adunările Generale ale celor două CET-uri.

Proiecte retrase
În cele din urmă, preşedintele de şedinţă, Bogdan Boca, a decis ca cele două proiecte de hotărâre să fie retrase de pe ordinea de zi.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !