Un picnic liniștit de 1 mai! Sfaturi de la pompieri

De Ioana Costas
2Comentarii
Un picnic liniștit de 1 mai! Sfaturi de la pompieri
Pentru ca Ziua Muncii în zonele de agrement sau lângă pădure să nu se transforme în evenimente negative ce pot avea urmări deosebit de grave asupra populaţiei sau mediului înconjurător, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad vine cu câteva recomandări.

Astfel, pompierii vă recomandă să respectați cu stricteţe măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor. „Cetăţenii sunt sfătuiţi să nu aprindă focul în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt. Prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în zonele de agrement şi în gospodăriile populaţiei trebuie să se facă numai în locuri special amenajate, în condiţii şi la distanţe care să nu permită propagarea focului la construcţii, culturi agricole, păduri sau vecinătăţi. La intrarea în păduri sau pe traseele turistice, să se respecte recomandările panourilor şi pancartelor cu texte de avertizare privind prevenirea şi stingerea incendiilor de pădure. Este interzisă aprinderea focurilor în pădure sau la o distanță mai mică de 100 de metri de liziera pădurii. Focul poate fi aprins doar în spaţii special amenajate. La plecare turiştii trebuie să stingă focul”, recomandă ISU Arad.

În perioada 28 aprilie – 1 mai 2017, la nivelul judeţului Arad, 200 de pompieri și peste 30 de mijloace tehnice de intervenţie sunt pregătite pentru a interveni în sprijinul populaţiei, dacă situația o va impune.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor