Un plus de tehnologie pentru pacienţi

Un plus de tehnologie pentru pacienţi
ARAD – Aparatura pentru videogastroscopie şi videocolonoscopie a fost instalată, ieri, la Spitalul Municipal.

15 persoane se adresează, zilnic, Cabinetului de gastroenterologie de la Spitalul Municipal, pentru efectuarea de endoscopii şi colonoscopii. Este vorba atât de arădeni, cât şi de cetăţeni din alte judeţe şi chiar din afara ţării.

„Aparatura pe care am obţinut-o prin proiectul derulat în parteneriat cu Clinica şi Universitatea de Ştiinţe din Szeged ne va ajuta să punem un diagnostic rapid şi sigur prin metodă neinvazivă şi, de asemenea, să rezolvăm o serie de afecţiuni ale tubului digestiv, care până acum se rezolvau prin  intervenţie chirurgicală deschisă. Datorită nivelului ridicat de performanţă al aparaturii, din punct de vedere al dezinfecţiei şi sterilizării, vor putea fi consultaţi mai mulţi pacienţi într-un interval de timp mai scurt, reducându-se astfel timpii de aşteptare ai bolnavilor” – precizează dr. Teodora Olariu, manager al Municipalului arădean.

La sfârşitul acestei luni, conducerea spitalului aşteaptă aflarea datei exacte pentru achiziţia unui computer tomograf, în baza proiectului pe care îl derulează în parteneriat cu Spitalul din Mako, Ungaria. Prefinanţarea acestuia a fost suportată de Consiliul Local Municipal (300.000 de euro) şi Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” (250.000 de euro).

„Am câştigat multă experienţă prin aceste proiecte şi, împreună cu maghiarii, lucrăm la altele mai importante, cu sume mai mari” – încheie dr. Olariu.

GRATIS SAU CONTRA COST

De aparatura instalată, ieri, la Municipal, vor putea beneficia gratuit pacienţii internaţi aici, dar şi cei care vin la Ambulatorul de gastroenetrologie cu trimitere de la medic. La cererea pacienţilor, o fibrogastroscopie costă 80 de lei, iar o colonoscopie totală – 150 de lei.

JA-D.D.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase