Un simplu foc de paie la Nadăş?

De Alin Gherasim
Un simplu foc de paie la Nadăş?
Acţiunea Prefecturii care cere, din nou, anularea retrocedării Nadăşului ar putea fi un simplu foc de paie.

Facem justiţie sau doar ne jucăm de-a justiţiarii? Această întrebare pare a rămâne fără răspuns după ziua de miercuri, când Prefectura Arad a anunţat că va cere în instanţă anularea retrocedării Nadăşului către familia Colţeu. Problema a fost ridicată de Stelian Lupu, avocatul care îi reprezintă pe o parte din nădăşeni în litigiile cu familia Colţeu. Potrivit acestuia, tot ce face Prefectura este doar un joc de imagine, un joc care nu va avea o finalitate, dacă este să ne luăm după Lupu. Instituţia Prefectului anunţă cu surle şi trâmbiţe faptul că a solicitat în instanţă modificarea sentinţei din 2006 referitoare la retrocedarea Nadăşului. În fapt, Prefectura nu doreşte altceva decât să se „albească”, să dea bine în faţa oamenilor. Pentru că nu se va întâmpla nimic în cadrul acestui proces, la fel cum nu s-a întâmplat nimic în procesul de la Făgăraş, unde se solicită revizuirea aceleiaşi sentinţe.

Şi asta pentru că dosarul pe care se cere revizuirea este tot la DNA şi va rămâne acolo până în momentul finalizării proceselor penale care urmează a fi intentate de către procurori împotriva celor vinovaţi de retrocedarea ilegală a Nadăşului. Aşa că nu va putea fi revizuită o sentinţă care nici măcar nu este la Judecătoria Ineu, ci la DNA Timişoara”, a explicat Lupu. Iar declaraţia lui are o logică, are consistenţă.

Peste ani şi ani

Când ar putea reveni Nadăşul înapoi în proprietatea sătenilor şi a statului? Peste câţiva ani, când vor fi finalizate procesele celor acuzaţi de falsuri, de abuzuri în serviciu, toate legate de retrocedarea Nadăşului. Când sentinţele în aceste dosare vor fi definitive, după ce vor fi uzate toate căile de atac. Când dosarul Judecătoriei Ineu va putea fi trimis înapoi, pentru a se judeca cererea Prefecturii în baza acelui dosar. Până atunci, spune Stelian Lupu, asistăm la simple jocuri de imagine.

La fel la Făgăraş

Situaţia noului proces care a fost intentat de Prefectură va avea, cel mai probabil, destinul procesului care se judecă la Judecătoria Făgăraş şi care a fost amânat şi reamânat de zeci de ori din ianuarie 2015 şi până acum. Motivul? Lipsa dosarului şi a sentinţei din 2006, prin care a fost retrocedat Nadăşul. Acelaşi dosar care este atacat şi acum, în această nouă acţiune în justiţie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !