Un singur ajutor de urgenţă pentru Arad

De Diana Dutu
2Comentarii
Un singur ajutor de urgenţă pentru Arad
© Familia şi-ar dori sănătate în loc de bani
A fost aprobat în şedinţa de guvern de săptămâna trecută. Beneficiar: familia unui tânăr paralizat în urma unui accident rutier.

Guvernul a aprobat, în ședința de de săptămâna trecută, o hotărâre prin care acordă ajutoare de urgenţă în valoare totală de 1.272.700 lei. Măsura vine în sprijinul a 463 de familii şi persoane singure, afectate de calamităţi naturale, incendii sau probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială. Cea mai mare parte a banilor e direcţionată spre ultimele două categorii: 808.300 lei pentru 308 familii şi persoane singure care se confruntă cu situaţii deosebite cauzate de probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială. Una dintre aceste familii este din judeţul Arad, cazul său fiind identificat în urma unei anchete sociale realizate de către Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Arad.

„Noi acordăm ajutor de urgenţă pentru un tânăr care a fost victima unui grav accident rutier. Cei care se aflau în maşina cu care băiatul s-a tamponat au murit, iar el a scăpat cu viaţă, dar este paralizat. Face parte dintr-o familie foarte săracă, iar starea sa e foarte gravă – nu vorbeşte, nu mănâncă, e alimentat pe tub… Suma aprobată prin hotărâre de guvern este de aproximativ 4.000 de lei” – a precizat pentru Jurnal arădean/ Aradon, Dana Bătrîn, director al AJPIS Arad. Ea a ţinut să mai sublinieze că „astfel de cazuri sunt foarte rare. Chiar dacă sunt mulţi oameni bolnavi, aceste ajutoare sunt foarte puţine, se acordă doar pentru situaţii excepţionale. De obicei, se acordă unei singure persoane o dată pe an, în urma unei anchete sociale.”
Taguri: , ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor