Un singur câștigător la Programul pentru comerț

De Andreea Pintea
Un singur câștigător la Programul pentru comerț
55 de mii de euro au putut accesa firmele pentru activități destinate comercializării de produse și serviciilor de piață.

200 de firme din toată țara au reușit să obțină punctaje ce le-au asigurat finanțările în cadrul Programului de dezvoltare și modernizare a activităților de comercializare a produselor și serviciilor de piață. Deși suma maximă disponibilă per firmă nu era deloc una de neglijat – 55.000 de euro, din Arad, o singură firmă a reușit să elaboreze un dosar care să adune punctele necesare pentru eligibilitate. Lista câștigătorilor a fost publicată de Direcția de Antreprenoriat și Programe pentru IMM, iar în acest moment se așteaptă soluționarea contestațiilor. Cert este că Aradul nu va avea decât un câștigător pe acest program național de finanțare.

Compania arădeană care a reușit să atragă peste 228 de mii de lei, maximul admis fiind de 250 de mii lei, își desfășoară activitatea în sectorul serviciilor de proiectare, comercializare, montaj şi întreţinere a instalaţiilor şi sistemelor de încălzire, canalizare, aer condiţionat, ventilaţie și sanitare.

Executivul a pus în joc 55 de mii de euro pentru fiecare dosar acceptat, dar din județul nostru a fost un singur câștigător. Compania Apa Plus ’97 a fost admisă cu o sumă totală de 228.241,16 lei. Cum va funcționa programul pentru comerț? Ei bine, după semnarea contractelor cu statul, firmele beneficiare vor trebuie să facă investiții cu resurse proprii sau credite, după care statul va trebui să le deconteze cheltuielile eligibile în program. Ce vor putea face firmele care au câștigat bani prin acest proiect? Potrivit listei de activități eligibile, câștigătorii vor avea finanțare pentru achiziția de echipamente IT, cântare electronice, cititoare pentru cod de bare, aparate electronice fiscale de marcat, de echipamente tehnologice sau chiar de instalații de încălzire sau climatizare. Pe de altă parte, tot prin acest program guvernamental, companiile își puteau asigura o parte din suma necesară achiziției de spații comerciale de comerț sau prestări servicii!0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !