Un sportiv la superlativ!

De Daniel Scridon
Un sportiv la superlativ!
ARAD. Diana Miazga, o sportivă amatoare din cadrul Clubului Sportiv Experienţa Multisport din Arad, a înregistrat recent un rezultat foarte bun la Triatlonul „No Stress Olimp”, obţinând medalia de bronz la sprint feminin, grupa de vârstă 35+.

Diana Miazga ne-a declarat că triatlonul este provocarea şi visul vieţii ei. Îi place mult, întrucât îmbină 3 discipline sportive deodată, acestea fiind de altfel complementare. Triatlonistul i se pare a fi atletul complet, fără a dori însă să minimalizeze munca atleţilor din cele 3 sporturi luate individual.

Conform Federaţiei Române de Triatlon, acest sport îmbină trei discipline sportive care presupun un efort cursiv -Inot, ciclism si alergare; practicarea fiecăreia dintre acestea implicând stăpânirea unor subtilităţi tehnice specifice. Cele trei sporturi împreună au dau naştere disciplinei complexe numită triatlon. Primele forme de triatlon datează din jurul anilor 1920, atunci când în Franţa au apărut câteva competiţii de profil. Aceste concursuri au evoluat până la forma modernă a triatlonului care a apărut în 1974, primul eveniment de acest tip fiind organizat de San Diego Track Club, California. Popularitatea triatlonului a continuat să crească, câştigând foarte rapid recunoaşterea la nivel mondial. În 1989 a fost fondată Uniunea Internatională de Triatlon (ITU) şi în acelaşi an fost organizat în Avignon (Franţa) primul Campionat Mondial de Triatlon. Distanta oficială pentru triatlon a fost fixată la înot 1,5 km, ciclism 40 km şi alergare 10 km – distanţe existente la acel moment în cadrul programului olimpic pentru fiecare disciplină individuală. Ulterior, triatlonul şi-a făcut debutul olimpic la Jocurile Olimpice de Vară din Sydney 2000. În România, triatlonul este un sport relativ tânăr, dar devenit foarte popular în ultimii ani. Numărul de practicanţi şi de cluburi cu secţii de triatlon a crescut spectaculos, iar dacă în 2008 existau doar două competiţii de triatlon în Romania şi câteva zeci de participanţi, pentru anul în curs sunt anunţate peste 10 astfel de evenimente, cu sute de participanţi.

‘’Am debutat în triatlon anul acesta pe 29 iunie la Oradea şi mi-am dorit mult ca până la sfârşitul sezonului să parcurg şi unul care să includă înotul în mare. La Olimp, am făcut faţă cu bine probei de înot, deşi am avut parte de valuri mari şi n-am avut costum de neopren (asigură o mai bună flotabilitate şi te protejează de apa rece). La bicicletă, unde credeam c-o să mă relaxez, am avut mari emoţii că n-o să termin proba datorită unei biciclete închiriate de pe plajă care era nepotrivită pentru concurs şi mult prea uzată. În final, am reuşit să recuperez în proba de alergare şi să ocup un loc pe podium la categorie.’’ – ne-a declarat Diana.

Performanţa obţinută de ea la Triatlonul „No Stress Olimp” merită aprecierea noastră, iar Diana Miazga ne-a promis că ne va încânta şi cu alte performanţe asemănătoare pe viitor.

Pe lângă Diana Miazga, echipa de triatlon din acest moment din cadrul Clubului Sportiv Experienţa Multisport din Arad este formată din următoarele persoane ce au participat la cel puţin un concurs de profil: Sorin-Victor Roman (distanţă olimpică şi distanţa Half IronMan), Adrian Glogoveţan (sprint), Adrian Stoian (sprint), Nelu Neş (sprint), Cornel Ionuţ Brădean (sprint) şi Sorin Herman (sprint). Sorin Herman a obţinut anul acesta locul 1 la Oradea în cadrul probei de alergare din ştafetă.

Sportivii amatori și profesioniști pot participa alături de Diana Miazga şi colegii ei din cadrul Clubului Sportiv Experienţa Multisport la un triatlon ce va avea loc în Arad, cel mai probabil la sfârşitul acestui an. Acest eveniment sportiv va fi organizat în premieră la Arad de către Clubul Sportiv Experienţa Multisport și Primăria Municipiului iar mai multe amănunte vor fi disponibile în curând.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !