Unanimitate pe bandă rulantă în CLM

De Diana Dutu
Unanimitate pe bandă rulantă în CLM
© FOTO: EMANUEL COTUNA
Toate proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de miercuri au fost aprobate.

Deşi a avut 28 de puncte pe ordinea de zi, şedinţa ordinară de miercuri a Consiliului Local Municipal a fost, de departe, cea mai liniştită din câte s-au văzut în actuala legislatură. Sigur, poate la acest lucru a contribuit şi absenţa liderului Grupului PSD-ALDE, Beniamin Vărcuş. Sau poate şi faptul că nu au fost supuse la vot proiecte cu miză politică… Dar să fie aprobate toate cu unanimitate, e (aproape) o minune.

„Pentru” reabilitarea termică

Cele mai importante dintre proiectele de hotărâre care au fost adoptate în şedinţa de miercuri au legătură cu reabilitarea termică a 82 de blcouri din municipiul Arad. După votul pozitiv al aleşilor locali, primarul Gheorghe Falcă a ţinut să ia cuvântul pentru a evidenţia importanţa acestor proiecte şi pentru a aminti motivele care au făcut ca ele să nu poată fi realizate prin fonduri europene. „Procedura următoare: chemăm pe rând grupuri de zece să intre în programul acesta local şi dăm drumul la licitaţii de câte zece, astfel încât în doi-trei ani, în funcţie de perioada de licitaţie, să reuşim să îndeplinim acest obiectiv” – a subliniat Gheorghe Falcă.

Aleşi în AGA CET-urilor

Alte două proiecte care au fost aprobate în şedinţa de miercuri au legătură cu reprezentarea intereselor capitalului Municipiului Arad la SC Centrala Electrică de Termoficare Arad SA, respectiv la SC Centrala Electrică de Termoficare Hidrocarburi SA. Nu e pentru prima dată când aceste proiecte sunt supuse votului aleşilor locali, dar „tentativele” de până acum au fost sortite eşecului. De data aceasta însă, totul a decurs firesc, fără comentarii sau aluzii pe marginea subiectului.

Singurii care au făcut propuneri au fost liberalii: Patricia Dinga l-a propus pe Ioan Ignat (director executiv al Direcţiei Patrimoniu din Primărie) în Adunarea Generală a Acţionarilor CET Arad, iar Laura Andreş l-a propus pe Radu Drăgan (arhitect şef al Municipiului Arad) în AGA de la CET Hidrocarburi. Cele două propuneri au fost validate în plen, cei doi urmând a reprezenta interesele Municipiului Arad la cele două centrale termice.

Bustul lui Ioan Russu Șirianu

De asemenea, consilierii locali municipali au aprobat Regulamentul de organizare și desfășurare a concursului de soluții „Reconstituire replică bust Ioan Russu Șirianu”. E vorba de un substitut pentru bustul din bronz furat în 2014 de pe Aleea Personalităţilor de lângă Palatul Cultural. Comisia de Urbanism din cadrul CLM a recomandat ca „lucrarea de reconstituire a bustului să fie fidelă lucării iniţiale, în sensul să nu apară elemente de individualitate nou introduse”.

Taguri:


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !