Undă verde: Medicina Legală, pe Vicenţiu Babeş

De Alin Gherasim
4Comentarii
Undă verde: Medicina Legală, pe Vicenţiu Babeş
După trei luni de tergiversări, consilierii judeţeni au votat: Medicina Legală se mută în casă nouă.

Parte a Serviciului Judeţean de Medicină Legală Arad se va muta din incinta Spitalului Judeţean în clădirea de pe strada Vicenţiu Babeş, acolo unde a funcţionat serviciul de paşapoarte. După trei luni de tergiversări, aleşii judeţeni au adoptat hotărârea prin care Medicina Legală se mută în casă nouă. Consiliul Judeţean Arad avea nevoie de votul a două treimi dintre consilieri pentru a adopta această hotărâre. Numai că, de fiecare dată când a fost supusă votului, mutarea Medicinei Legale s-a lovit de refuzul consilierilor din PSD şi ALDE. Aceştia au argumentat cu faptul că, odată cu mutarea Medicinei Legale, ar fi pus în pericol un proiect finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. În fapt, este vorba despre realizarea unei secţii de Oncologie în acea clădire. „Riscăm ca, odată cu mutarea Medicinei Legale în clădirea de pe strada Vicenţiu Babeş, să periclităm proiectul guvernamental în valoare de 17 milioane de lei, prin care se doreşte modernizarea respectivului imobil şi transformarea lui în secţie de Oncologie. Riscăm să nu rămânem cu spaţiul necesar realizării acestui obiectiv. În plus, este inuman să muţi Medicina Legală în aceeaşi curte cu Oncologia”, au susţinut, de mai multe ori, consilierii din opoziţie. Pe acest principiu, au votat de fiecare dată împotriva hotărârii.

Salvaţi de ALDE
La şedinţa ordinară de vineri, 26 ianuarie, a fost adusă din nou discuţia mutării Medicinei Legale. Proiectul de hotărâre a fost introdus suplimentar, iar consilierii din opoziţie au spus că nu este legal acest lucru. Şi asta pentru că numai proiectele de hotărâre urgente, care nu suferă amânare, pot fi introduse suplimentar pe ordinea de zi. În replică, Iustin Cionca, preşedintele CJA, a spus că au fost aduse noi documente justificative, acesta fiind motivul pentru care a fost pus pe ordinea de zi. Într-un final, s-a trecut la votarea proiectului. După cum era de aşteptat, consilierii din PSD s-au abţinut. Dar surpriza a venit de la aleşii ALDE, Mircea Purcaru şi Daniel Trifon. Aceştia au votat pentru mutarea Medicinei Legale. Iar cu voturile lor, proiectul a adunat două treimi din voturi şi a fost adoptat. „Vom vota acest proiect pentru că este vorba despre interesul cetăţeanului, despre investiţii în sistemul de sănătate”, a justificat Purcaru votul.

Spitalizare de zi
Conducerea Spitalului Judeţean Arad a cerut mutarea Medicinei Legale pentru că are nevoie de spaţiu. În locul în care funcţionează acum Medicina Legală va fi realizată o secţie de spitalizare de zi. Spitalul Judeţean are nevoie de această secţie pentru a primi acreditarea de la Ministerul Sănătăţii.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor