Unde se gasesc cele mai ieftine garsoniere in Cluj-Napoca

Unde se gasesc cele mai ieftine garsoniere in Cluj-Napoca
Potrivit unei analize realizate de www.imobiliare.ro, preţul mediu de achiziţie pentru o locuinţă cu o cameră situată într-unul dintre marile oraşe ale ţării gravitează de cele mai multe ori în jurul pragului de 30.000 de euro. Cu toate acestea, cumpărătorii cu un buget limitat pot deveni proprietari chiar şi cu 15.000 de euro sau mai puţin.

Cele mai accesibile locuinţe sunt garsonierele situate în blocuri vechi, de regulă confort 2 sau 3, însă, pe alocuri, în această marjă de preţ se încadrează şi apartamente monocamerale confort 1.

În Cluj-Napoca, un apartament monocameral costă, în medie, 33.730 de euro (pentru o suprafaţă de 36 de metri pătraţi utili). Şi aici însă cumpărătorii cu buget limitat pot găsi locuinţe mult mai accesibile, chiar dacă mai mici. În zona Gheorgheni, o garsonieră confort 3 de 11 metri pătraţi utili este scoasă la vânzare la un preţ de 12.500 de euro. Locuinţa este renovată şi se află la etajul al doilea din patru al unui bloc cu patru nivele construit înainte de 1990.

Pe de altă parte, o unitate locativă confort 2, amplasată de data aceasta în zona Mărăşti, poate fi achiziţionată cu un preţ de 18.000 de euro. Locuinţa are o suprafaţă utilă de 16 metri pătraţi şi este amplasată la ultimul etaj al unui bloc vechi cu patru nivele.

Bucureşti, pe primul loc în topul oraşelor cu cele mai scumpe garsoniere

Capitala se situează pe primul loc în topul oraşelor cu cele mai scumpe garsoniere (vechi şi noi), preţul mediu al unei asemenea unităţi locative fiind, în luna noiembrie, de 41.292 de euro (pentru o suprafaţă utilă medie de 36 de metri pătraţi). Cea mai ieftină garsonieră scoasă la vânzare este o proprietate executată silit, care are un preţ de pornire la licitaţie de aproape 6.000 de euro. Cu o suprafaţă utilă de aproximativ 29 de metri pătraţi (fără a include aici şi balconul), locuinţa este situată în apropiere de parcul Titan, pe strada Liviu Rebreanu, la etajul al optulea al unui bloc vechi cu zece nivele.

Tot în zona Titan, un apartament cu o cameră confort 2 de data aceasta, este scos la vânzare de către proprietar cu un preţ de 13.000 de euro. Locuinţa este renovată recent, are o suprafaţă utilă de 17 metri pătraţi şi este amplasată la etajul al doilea al unui imobil vechi cu cinci nivele.

În zona Cotroceni, un apartament cu o cameră amplasat la mansarda unui imobil construit în 1940 poate fi achiziţionat cu 15.000 de euro. Locuinţa dispune de o suprafaţă utilă de 33 de metri pătraţi şi are nevoie de renovare.

În Timişoara, preţul mediu pentru o garsonieră este de 31.387 de euro (la o suprafaţă utilă de 33 de metri pătraţi). Cu mai puţin de jumătate din această sumă, respectiv 12.000 de euro, poate fi cumpărată însă o locuinţă nou-construită situată în zona Lipovei, cu o suprafaţă de 11 metri pătraţi, care se vinde complet mobilată şi utilată.

În Braşov, preţul mediu al unei garsoniere scoase la vânzare se ridică, la nivelul lunii noiembrie, la 29.044 de euro (pentru 33 de metri pătraţi utili). În zona Craiter însă, o unitate locativă de 18 metri pătraţi utili are un preţ cerut de 8.500 de euro. Locuinţa este situată la ultimul etaj al unui bloc vechi cu trei nivele şi necesită demararea unor lucrări de renovare, potrivit anunţului de vânzare.

În zona Bartolomeu, un apartament cu o cameră şi o suprafaţă utilă de 28 de metri pătraţi poate fi achiziţionat cu 12.000 de euro. Acesta este situat la parterul unui bloc cu patru etaje construit înainte de 1990.

În zona Nouă, o unitate locativă de 19 metri pătraţi costă 12.900 de euro. Proprietatea se află la parterul unui imobil cu patru etaje construit în 1980, este decomandată, renovată, iar blocul din care face parte este izolat termic.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !