Unde sunt toaletele publice?

12Comentarii
Unde sunt toaletele publice?
ARAD – Primăria Arad are în atenţie această carenţă urbanistică, proiectul fiind pus la transparenţă.

Subiectul poate părea puţin deplasat pentru cei mai pudibonzi dar dacă sunteţi în situaţia în care, în oraş fiind, aveţi nevoie de o toaletă publică, lipsa ei devine tragică. La rigoare găseşti soluţii, dar trebuie din timp să le cauţi, se pot folosi toalete din baruri (dacă personalul o permite), dintr-o instituţie publică sau un magazin mare care are o toaletă pentru clienţi.

Vremuri de ieri şi de azi

Pentru cei care ieşeau în oraş sau veneau pentru o zi Arad, în special din judeţ, această necesitate fiziologică nu provoca spaime prea mari. Prima variantă, existentă şi azi, era toaleta din Gara Mare. Urma cea din staţia de tramvai de la Libelula şi apoi în Piaţa Avram Iancu. Mai erau pentru pieţari, toalete din Piaţa Catedralei şi Piaţa Agroalimentară Vlaicu. E drept, nu toate erau foarte curate, dar la rigoare se puteau folosi. Acum, între Gară şi Piaţa Avram Iancu (unde sunt două ecologice), de-a lungul Bulevardului,  este o singură toaletă ecologică, în parcul din spatele Liceului CFR.  Calea Aurel Vlaicu, de la gară până la Fortuna,  beneficiază şi ea tot de o singură toaletă ecologică, în dreptul clădiri Universităţii „Aurel Vlaicu”, atât. Celelalte artere mari din oraş sunt lipsite total de aceste puncte extrem de necesare în anumite situaţii.

WC-ul public la transparenţă

Problema de faţă e în atenţia Primăriei Arad care a propus la transparenţă, din noiembrie anul trecut un proiect pentru concesionarea activităţii de exploatare a acestora. Îşi aşteaptă rândul să intre în CLM şi să fie supus aprobării consilierilor. Dacă se vor găsi doritori care să investească în modernizarea celor patru toalete publice, vom avea, contra cost, un loc decent pentru situaţiile urgente ivite în timpul peregrinărilor prin oraş.

Ce se vrea

Concesiunea se vrea pe o durată de 12 ani, iar municipalitatea va percepe o redevenţă de 20.000 lei, care se va indexa anual cu indicele de inflaţie. Pentru modernizarea celor patru WC-uri publice ar fi nevoie de o sumă de 500.000 lei.  Taxa de utilizare propusă este de 1 leu.

M.A.

Taguri: , , , , ,


12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor