„Underground”, o nouă ediţie

„Underground”, o nouă ediţie
ARAD – Casa Municipală de Cultură a pus în vânzare biletele şi abonamentele pentru Festivalul de Teatru şi Film Underground.

Anul acesta preţul unui bilet va fi de 20 de lei. Vor fi puse în vânzare şi bilete cu preţ redus la jumătate pentru elevi, studenţi şi pensionari. De asemenea şi la actuala ediţie pot fi cumpărate abonamente, preţul unui abonament fiind de 150 de lei şi permiţând intrarea la 10 spectacole la alegere. Pentru categoriile care beneficiază de reducere preţul abonamentului rămâne acelaşi, însă se vor putea viziona 20 de spectacole.

Festivalul de Teatru şi Film Underground a ajuns anul acesta la cea de-a opta ediţie. Se vor juca în total 37 de spectacole produse în 13 ţări diferite. Pentru prima oară în ediţia 2010 a Festivalului de Teatru şi Film Underground vor avea loc două producţii din Italia. Este vorba despre „Troia’s Discount” al companiei Ricci/ Forte din Roma şi „Femeia ca un câmp de luptă sau despre sexul femeii – câmp de luptă în războiul din Bosnia”  după Matei Vişniec al Companiei del Teatro dell’Argine din Bologna.

O altă noutate a ediţiei este parteneriatul cu Ministerul Culturii Spaniei „Ne bucurăm că avem un partener de asemenea prestigiu, după ce la ediţiile anterioare am colaborat cu Ministerul Culturii din Franţa” a declarat Ovidiu Balint, directorul festivalului. De menţionat că anul acesta Festivalul de Teatru şi Film Underground se va desfăşura în perioada 10-21 mai. Pe lângă Ministerul Culturii Spaniei, parteneri ai manifestării sunt Institutul Polonez din Bucureşti, Centrul Ceh, Kulturforum Europa din Germania şi Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional.

Vor avea loc de asemenea mai multe workshopuri – de actorie, de dramaturgie, de fotografie, precum şi un atelier jurnalistic. Informaţii suplimentare despre programul ediţiei 2010 a Festivalului de Teatru şi Film Underground, precum şi despre locurile de desfăşurare a spectacolelor, puteţi obţine de pe site-ul manifestării www.undergroundfestival.ro, de pe contul nostru de facebook, Underground Theatre Festival, sau de la sediul Casei de Cultură a Municipiului Arad.

Festivalul de Teatru şi Film Underground a fost înfiinţat ca program al Casei de Cultură a Municipiului Arad în anul 2003 şi este singura manifestare din ţara noastră dedicată exclusiv companiilor de teatru independente. Selecţia spectacolelor de anul acesta a fost realizată de Victor Scoradeţ, Victoria Frolova, Fekete Reka, Monica Zârna, Aelita Marian şi Radu Dinulescu.

V.F.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !