Unitatea militară Gai trece la un nou stăpân

1Comentariu
Unitatea militară Gai trece la un nou stăpân
ARAD. Consiliul Judeţean renunţă la Unitatea Militară din Gai. O va preda gratuit Primăriei Municipiului Arad.

Administraţia locală face încă un pas concret în perspectiva preluării Cetăţii Aradului şi a trecerii ei în circuitul civil. CJA a afişat la transperanţă un proiect de hotărâre „privind trecerea fără plată din patrimoniul public al Judeţului Arad şi administrarea Direcţiei Publice de Pază în patrimoniul public al Municipiului Arad şi administrarea Consiliului Local al Municipiului Arad a imobilului situat în Arad, Calea. A. Vlaicu, nr. 286, Cartierul Gai”.

Cu alte cuvinte, clădirile unităţii militare sunt oferite gratuit, de CJA, Municipalităţii. Este vorba despre o clădire cu suprafaţă construită desfăşurată de 788 de metri pătraţi şi un teren cu suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi. Primăria, după ce o va primi, se va ocupa, cu fonduri de la bugetul local, de reabilitarea clădirii pentru ca mai apoi să o predea Ministerului Apărării. Toate acestea, în baza protocolului de predare – primire a Cetăţii Aradului.

„Municipiul Arad a obţinut transferul Cetăţii Arad în patrimoniul public din patrimoniul public al Ministerului Apărării Naţionale în baza Hotărârii Guvernului României nr. 1100/03.11.2010, (…) cu condiţia obligaţiei reabilitarii UM Gai, unde urmează a se reloca unitatea militară din Cetate”, se subliniază în documentaţia CJA.

JA – S.B.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor