Universitatea „Aurel Vlaicu” a început noul an universitar

De Ioana Costas
Reactualizat la:
2Comentarii
Universitatea „Aurel Vlaicu” a început noul an universitar
Aproape 6.000 de studenți au început anul universitar 2018-2019 la universitatea de stat arădeană. Deschiderea noul an universitar a avut loc sâmbătă, 29 septembrie.

Un început bun pentru universitatea arădeană de stat care a marcat una din cele mai bune sesiuni de admitere din ultimii ani. Toate cele 9 facultăți vor începe de luni cursurile pentru studii de licență și master.

La ceremonia organizată în sala festivă din Complexul M au fost prezenți studenți, profesori, autorități locale, directori de școli care au sărbătorit împreună deschiderea anului universitar. Au fost alături de universitatea arădeană secretarul de stat în Ministerul Educației, prof.dr. ing.Petru Andea, deputații Dorel Căprar, Adrian Todor și Florin Tripa, Prefectura Aradului prin șeful Cancelariei Prefectului, Florina Vasilescu, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș” Arad, prof.univ.dr. Coralia Cotoraci, precum și noul președinte al Ligii Studenților UAV, Emilian Manciu.
Fiecare a punctat importanța educației pentru societatea contemporană, necesitatea formării unor leaderi valoroși care să aducă un suflu nou în societatea românească. Au fost menționate și realizările universității arădene, investițiile în baza materială, în dezvoltarea infrastructurii de cazare, dezvoltarea unor noi programe de studii etc.
„Una din cele mai importante realizări cu care intrăm în noul an este preluarea clădirii Palatului Băncii Naționale ce urmează să devină noul sediul al Rectoratului. Este o realizare care a fost posibilă datorită sprijinului oferit de către Ministrul Apărării și senatorul Mihai Fifor și a deputatului arădean, Dorel Căprar. Aș vrea să le mulțumesc încă o dată pentru implicarea lor în tot ceea ce înseamnă dezvoltarea învățământului de stat arădean. De asemenea, aș vrea să punctez buna colaborare pe care o avem cu Consiliul Județean Arad cu care derulăm proiecte importante pentru comunitatea noastră. Toți suntem astăzi aici împreună și le urăm bun venit studenților în anul universitar 2018-2019”, a declarat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

image1 (2)2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor