Universitatea „Aurel Vlaicu”, în Mexic

De Monica Ardelean
Universitatea „Aurel Vlaicu”, în Mexic
Profesorul universitar arădean, Liviu Sevastian Bocîi, este singurul român acceptat ca bursier al Guvernului din Mexic.

Singurul profesor român cooptat în programul special de burse de excelență al Guvernului Mexican pentru străini este un arădean, Liviu Sevastian Bocîi, profesor universitar la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, Facultatea de Inginerie. Dubla sa experiență în Mexic, la două dintre cele mai importante universități a oferit profesorului arădean nu doar o experiență didactică extraordinară ci a și deschis calea unor oportunități de colaborare la nivel instituțional între universitatea de stat din Arad și Universitatea Politehnica din Puebla.

De două ori bursier

Cu un CV impresionant, profesorul arădean a fost acceptat pentru a doua oară ca bursier în cadrul programului guvernamental. Ce a contat cel mai mult? Poate recomandările și evaluarea pozitivă de care s-a bucurat după prima vizită în calitate de profesor invitat la Institutul Tehnologic din Monterrey, aprecierea din partea studenților și a corpului academic, seriozitatea cu care a muncit din august și până în decembrie 2014 la acest institut. „Se muncește cu foarte multă seriozitate acolo, au un sistem foarte bine organizat, unde se respectă regulile, unde fiecare știe ce are de făcut și face cu multă seriozitate. Cu siguranță de la sistemul universitar mexican avem de învățat multe lucruri” a punctat profesorul Bocîi. Și cu siguranță a mai contat și pasiunea profesorului arădean pentru această țară pe care o consideră a treia sa patrie după România și Spania. „O țară cu orașe magice de care m-am îndrăgostit și unde m-aș întoarce oricând, cu oameni minunați de care am rămas legat și pe care sper să mai existe oportunitatea de a-i întâlni” a mărturisit profesorul arădean.
Și s-a întors, din nou în Mexic, prin același program, dar de data aceasta în Puebla, la Universitatea Politehnică. Aici a predat la departamentul mecatronică și sisteme de transport, tot în calitate de profesor invitat, din august și până în decembrie 2015. Și s-a bucurat de aprecierea conducerii universității, o apreciere care a dus la semnarea unui acord bilateral între Universitatea Politehnică din Puebla și Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad. „Urmează ca în următoarea perioadă să ne bucurăm de prezența unei delegații din Mexic, de la Universitatea din Puebla, condusă de rectorul Alberto Sanchez Serrano, la Arad și vom putea discuta concret despre dezvoltarea unor relații de colaborare între cele două universități” a precizat prof. Bocîi.
„Acordul bilateral între cele două universități va deschide noi oportunități pentru universitatea noastră, pentru cadrele didactice și studenții noștri. Este un lucru benefic dar care, să nu uităm, a fost posibil datorită distinsului meu coleg, prof.univ.dr.ing. Liviu Sevastian Bocîi care, prin prestanța sa în spațiul academic mexican, a construit o imagine pozitivă universității arădene de stat și care merită toată aprecierea noastră” a punctat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !