Urcaţi în „Dezorient Express”

De Vasile Filip
Reactualizat la:
Urcaţi în „Dezorient Express”
Dacă nu aţi reuşit să ajungeţi sâmbăta trecută la premiera spectacolului „Dezorient Express” o puteţi face în sâmbăta aceasta (20 iunie, de la ora 19, în sala mare a Teatrului Clasic „I. Slavici”).

Reamintim că este un proiect ambițios, având la bază un scenariu teatralo-coregrafic semnat de Andrea Gavriliu, în scenografia Irinei Moscu.
Despre spectacolul montat pe scena teatrului arădean, Andrea Gavriliu spune: „«Dezorient Express» este trenul nostru personal care nu știm unde ne duce și totuși ne încăpățânăm să „călătorim” cu el. Împărțim compartimentul cu cine nu ne dorim și ne testăm continuu nervii. Prin situații aparent comice, fără prea multe cuvinte și cu mai mult limbaj corporal, se ating subiecte grave: de la lipsa de toleranță și educație, la discriminare, perversiune și inimi frânte. Din ciclul «râdem noi dar nu e râsul nostru», vă invităm să poftiți în vagoane, să feriți linia și să suportați zeflemeaua acidă pe ritmuri «dezorientale»!”
„Spațiul de joc – precizează scenografa Irina Moscu – ne trimite cu gândul la un tren al viitorului. Ceea ce descoperim însă este faptul că, deși tehnologia avansează, ne lovim de aceleași tipologii de oameni și că de fapt lucrurile nu s-au schimbat în profunzime”. „Acest tren nu e unul obișnuit, el are superputeri, călătorind atât pe pământ cât și sub apă, și de ce nu, și pe lună”. Iar „călătoria devine din ce în ce mai halucinantă pe măsură ce personajele devin din ce în ce mai «autentice»”.
Muzica originală a acestui spectacol este realizată de către Mihai Dobre și Alex Pop. Component al al trupei „Șuie Paparude”, Mihai Dobre nu este la primul proiect de acest fel, artistul colaborând cu Andrea Gavriliu și la realizarea altor spectacole de teatru.
Actorii care vă invită să-i însoțiți în această inedită călătorie sunt: Andrei Elek, Robert Pavicsits, Cecilia Donat, Alina Danciu, Angela Petrean–Varjasi, Marian Parfeni, Ştefan Statnic, Carmen Vlaga–Bogdan şi Radu Vulpe.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !