„Urme în spaţiu şi timp”

De Vasile Filip
„Urme în spaţiu şi timp”
Vernisaj expoziţiei semnate de Magdalena Parée-Hahn va avea loc miercuri, 10 iunie, orele 18, la Sala Clio

„Titlul expoziției l-am preluat de la lucrarea mea pentru examenul de master la Facultatea de Artă și Design Timișoara, din anul 2014”, mărturiseşte artista.
„Pentru mine – mai spune Magdalena Parée-Hahn – piatra, stânca, nisipul reprezintă cea mai puternică și veche formă, materie, element din univers, toate cu locul lor potrivit în spațiu și timp. Și noi toți dorim, la rîndul nostru, să avem un loc în spațiul și timpul în care trăim, însă dorim să lăsăm și o urmă în acest spațiu și timp. Încerc să las și eu urme după mine, urme pe care le-am preluat de la strămoșii mei și pe care doresc să le las, în primul rând, copiilor, nepoților mei, dar și prietenilor, oamenilor cu care m-am întâlnit pe parcursul vieții”.
Cât despre expoziția de la Sala Clio, ea precizează că „în lucrările selectate am încercat să redau frumusețea, culoare, textura unor pietre, stânci, pietriș sau chiar a dunelor de nisip din deșert. În seria Urmele timpului 1-3 am folosit o fotografie făcută de mine în centru vechi al orașului Timișoara, spațiu răscolit de șantiere pentru străzi și piețe, mai puțin pentru clădirile și palatele seculare părăsite, neîngrijite. Poza reprezintă «hieroglifele» mortarului care a lipit plăcile decorative căzute complet de pe soclul unei astfel de clădiri” .
„Pentru celelalte teme ale picturii mele – spune artista – va trebui să faceți o vizită la Sala Clio, unde vă aștept cu drag”.

„Prin munca mea artistică aș vrea să las urme și generațiilor viitoare” (Magdalena Parée-Hahn)

Taguri: , , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !