USR Arad, al doilea Raport trimestrial de activitate

1Comentariu
USR Arad, al doilea Raport trimestrial de activitate

Raport de activitate la USR. Mai exact, organizaţia judeţeană a USR Arad a inclus în cadrul unui raport trimestrial activităţile întreprinse în perioada aprilie – iunie a anului curent. Documentul useriştilor arădeni este structurat pe activitatea parlamentară, activitatea la nivel local şi diverse.

Iată ce conţine acesta: „Activitatea parlamentarilor arădeni a continuat pe marginea domeniilor sănătate şi protecţie a mediului. Proiectele de lege vizând circulaţia bicicliştilor şi reglementarea unei alimentaţii mai sănătoase în România iniţiate de parlamentarii arădeni au primit răspunsuri de la Consiliul Legislativ şi şi-au urmat parcursul în Parlament. Au fost depuse amendamente la Legea salarizării unitare şi s-a luat o poziţie oficială în mai multe subiecte legislative, cum ar fi Referendumul de modificare a Constituţiei sau Moţiunea de cenzură PSD vs. Grindeanu. Raportul mai enumeră interpelările, luările de cuvânt, precum şi declaraţiile politice susţinute de la tribuna Parlamentului”.

Tot în raport se mai arată, venind la nivel local că „implicarea la nivel local în acest trimestru s-a concentrat pe deschiderea de filiale în judeţ şi prezenţa în presa locală pe subiecte de importanţă pentru Arad cum ar fi salubrizarea, zonele de agrement, parcurile, activitatea şcolară şi sportul. Numeroase propuneri ale USR Arad au fost preluate în <Regulamentului de desfăşurare a activităţilor comerciale şi al pieţelor în Municipiul Arad>, precum şi în <Regulamentul de organizare şi funcţionare a zonelor de agrement>. USR a oferit un model de petiţie cetăţenilor care au dorit să semnaleze eşecul administraţiei legat de salubritatea stradală. A înaintat CLM propunerea de subvenţionare integrală a transportului urban pentru elevi. De asemenea, a solicitat şi a obţinut publicarea pe site-ul primăriei a proiectelor de hotărâri ale Consiliului Local Arad”.

Ce spune Vlad Botoş, preşedinte USR Arad, vis-a-vis de activitatea USR din ultimul trimestru?„Acest Raport de activitate este un instrument de transparentizare a propriei activităţi, cu scopul de a oferi alegătorilor informaţii despre ceea ce am făcut. Pentru noi principiile nu sunt doar chestiuni teoretice, noi le şi aplicăm în activitatea zilnică. Pe plan local am avut o abordare critică şi în acelaşi timp constructivă, oferind soluţii concrete la problemele municipiului. Celelalte partide se concentrează pe lupta dintre ele sau mai rău, dintre diverşii lor reprezentanţi, irosind resursele de care beneficiază. Vedem în CLM tot mai mult circ, majoritatea consilierilor ignorând total nevoile cetăţenilor. USR Arad îşi propune să creioneze o ofertă locală alternativă, orientată pe nevoile cetăţenilor şi care să valorifice eficient resursele oraşului.”

Documentul este disponibil online la adresa http://goo.gl/4qDy5m. Raportul aferent primului trimestru poate fi consultat la adresa http://goo.gl/PbhzFt.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor